Nodeloze paniek in New Yorks treinstation: 16 gewonden

kos
In het Penn Station in New York is vrijdag paniek uitgebroken nadat mensen dachten een geweerschot gehoord te hebben. Reizigers maakten zich uit haastig uit de voeten en velen lieten hun spullen achter. Het bleek echter vals alarm te zijn.


De aanwezigen stormden in paniek weg, lieten al hun spullen achter en verborgen zich achter vuilbakken en palen. Ooggetuigen zagen mensen huilend en schreeuwend uit het station rennen.

Het gerucht van een mogelijke schutter verspreidde zich ook naar een nabijgelegen winkel, waar de klanten eveneens in paniek naar buiten stormden.

Bij de politie liepen tientallen noodoproepen binnen om te melden dat er in het station schoten afgevuurd waren, maar dat bleek ongegrond.

De aanleiding van de paniek was het geluid van een taser: een man die stond te wachten op een trein was agressief geworden en de spoorwegpolitie had een stroomstootwapen tegen hem gebruikt, zo deelden de lokale autoriteiten mee.

Tijdens een persconferentie vrijdagavond deelde de brandweer van New York mee dat zestien mensen werden behandeld voor lichte verwondingen die ze opliepen tijdens de paniekuitbraak.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident.

Op onderstaande beelden is te zien hoe het station er vlak na de paniekuitbraak uitzag: