Nissan bevestigt gesjoemel met uitstootmetingen

REUTERS
De Japanse autoconstructeur Nissan bevestigt dat medewerkers gegevens over uitstoot en brandstofzuinigheid hebben vervalst in vijf lokale fabrieken. Nissan stelde dat vast na een interne controle, klinkt het in een persbericht.

De constructeur legde uit dat de manier waarop de tests werden uitgevoerd, niet voldeed aan de voorgeschreven normen. Ook stelde Nissan vast dat medewerkers inspectieverslagen hebben ingediend op basis van veranderde metingen. De manipulatie van data gebeurde tijdens steekproeven, onderdeel van de definitieve inspectie van de auto's, klinkt het nog.

Nissan verduidelijkte niet hoeveel voertuigen betrokken zijn, noch hoe lang de illegale methodes werden toegepast.

De constructeur bracht het Japanse ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme op de hoogte. Volgens het bedrijf voldoen alle voertuigen aan de Japanse veiligheidsnormen en is de uitstoot conform de specificaties in de catalogus, "wat betekent dat er geen fouten zijn in de cijfers over de brandstofzuinigheid" die het bedrijf aan haar klanten meedeelt. Uitzondering zijn de modellen GT-R, maar Nissan verduidelijkte niet met welk probleem het model kampt.

Vorig jaar uitte de Japanse overheid forse kritiek op Nissan omdat controleurs van het bedrijf niet de vereiste vergunningen hadden om inspecties uit te voeren. Dit leidde tot een terugroepactie in Japan van 1,2 miljoen auto's.
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • raf peeters

  Kijk voor iedere liter benzine of diesel te verbranden heb je x liter lucht nodig,zolang men geen wagens kan bouwen die maar 1 liter verbruiken en zelfde capaciteit kracht kunnen leveren die vandaag nodig is bij wagens is heel dat CO2 gedoe een maat voor niets,Europa legt maar op maar is het realiseerbaar,ingenieur zegt ge-woon onmogelijk vandaag gesjoemel,CO2 bij verbrandingsmotoren heeft zijn limiet en er zijn veel te veel nodeloze wagens en daar is de loonwagen een voorbeeld van

 • Geert Heylen

  Dus medewerkers gaan op eigen houtje sjoemelen met uitstootgegevens !!!!!? En ik ben de kerstman .

 • guido vermeyen

  moeten ze ook miljarden boete betalen zoals volkswagen ?

 • jan kop

  is zoals de wielrenners,neemt er een pillen moeten ze allemaal nemen,of ze kunnen niet meer mee..

 • Marc Van Winckel

  Iedere normale gebruiker weet toch al lang dat de verbruikscijfers van de constructeur nooit gehaald worden . Toch heeft geen enkele Europese instantie noch consumentenvereniging daar vragen bij gesteld . Die autolobby is machtig . Kijk maar naar de bedrijfswagens bij ons .