Nigeriaans leger redt 29 vrouwen en 25 kinderen van Boko Haram

Ouders en nabestaanden van meisjes die ontvoerd werden door Boko Haram.
AFP Ouders en nabestaanden van meisjes die ontvoerd werden door Boko Haram.
Soldaten van het Nigeriaanse leger hebben 54 gevangenen bevrijd uit de klauwen van de islamitische terroristengroep Boko Haram. Dat laat een woordvoerder van het leger weten.

"De gevangenen werden verlost tijdens een antiterreuroperatie in de dorpen Ma'allasuwa en Yaga-Munye, in de noordoostelijke staat Borno", aldus Sagir Musa. "De terroristen waren al uit de dorpen gevlucht voor het leger aankwam.” Bij de gevangenen zaten 29 vrouwen en 25 kinderen. 

Boko Haram vormt een permanente dreiging voor de gemeenschappen in het noordoosten van Nigeria, en is ook actief in buurlanden Tsjaad, Niger en Kameroen. In de regio zijn sinds 2009 tienduizenden mensen gedood door de organisatie, naar schatting 2,5 miljoen mensen zijn hun woning ontvlucht. Boko Haram ontvoert geregeld vrouwen en kinderen om te rekruteren als strijder of om seksueel te misbruiken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.