Nigeriaans leger doodt 300 Boko Haramleden

Archiefbeeld ter illustratie
REUTERS Archiefbeeld ter illustratie
Het Nigeriaanse leger heeft met lucht- en grondaanvallen meer dan driehonderd strijders van Boko Haram gedood sinds het begin van de week. Het leger voerde een operatie uit om elf dorpen te heroveren, aldus een woordvoerder van de Nigeriaanse strijdkrachten.

"Meer dan 300 terroristen zijn gedood, en een handvol is gevangengenomen", aldus het leger, dat in eigen rangen twee doden en tien gewonden telt. Er is doorgaans geen onafhankelijke bron die de balans van het Nigeriaanse leger kan bevestigen.

Leden van de zelfverdedigingsmilities in Monguno, die samenwerken met de Nigeriaanse troepen, hebben wel bevestigd dat de stad weer in handen is van het leger en dat de strijd veel mensenlevens heeft geëist, zonder echter een cijfer te geven.

De terreurgroep valt met enige regelmaat dorpen aan in met name het noordoosten van Nigeria. In de aanloop naar de verkiezingen, die deze lente in Nigeria worden gehouden, probeert het leger de terreurgroep te vernietigen. De leider van Boko Haram, Abubakar Shekau, zei vandaag echter de verkiezingen met geweld te zullen verstoren.