Nigeria haalt ebola-geneesmiddel in Japan

EPA
Nigeria zal het experimentele ebola-geneesmiddel favipiravir in Japan halen waar het tegen griep is toegelaten en het in grote hoeveelheden beschikbaar is. Het is ook onmiddellijk leverbaar. Dat heeft de Nigeriaanse Gezondheidsminister Onyebuchi Chukwu vandaag gezegd.

De producent van het medicijn, dat ook bekendstaat als T-705 of onder de productnaam Avigan, is Toyama Chemical, onderdeel van Fujifilm Holdings Corporation. Er zijn 20.000 dosissen voorhanden om 20.000 mensen te behandelen.

In een Duitse studie heeft favipiravir met ebola geïnfecteerde muizen geholpen.

Nigeria heeft volgens Chukwu ook om het ebola-middel TKM verzocht dat in Canada is ontwikkeld. Dat is in vergelijking met het andere medicijn snel aan te maken en reeds getest op apen en enkele mensen. De proeven werden in januari onderbroken omdat een patiënt nevenwerkingen opliep in zijn maag- en darmenstelsel.

De epidemie heeft in West-Afrika al meer dan 1.500 levens geëist. In Congo kwamen al 31 mensen om het leven door de virusziekte. De doden vielen in de afgelegen zone in het noordwesten van het land waar de epidemie is uitgebroken, zo maakte de wereldgezondheidsorganisatie WHO vandaag bekend.

De getroffen zone, Boende, bevindt zich op ongeveer 800 km ten noordoosten van Kinshasa.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.