Niger kondigt drie dagen van nationale rouw af na ontploffing tankwagen

De ontplofte tankwagen in Niger.
REUTERS De ontplofte tankwagen in Niger.
Niger heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd na de dood van 60 mensen bij de ontploffing van een tankwagen in de nacht van zondag op maandag. Bij de explosie nabij Niamey vielen ook een veertigtal gewonden. Dat heeft het Nigerese ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld in een communiqué dat op de staatstelevisie werd voorgelezen. De drie dagen van rouw gaan vanaf morgen in.

Het ministerie stelde daarmee ook de dodenbalans naar boven bij. Eerder was sprake van 58 doden. Mogelijk loopt het aantal dodelijke slachtoffers nog verder op, aangezien sommige gewonden met derdegraads brandwonden in het ziekenhuis liggen en "weinig kans op overleven" hebben, verwittigden de autoriteiten.

De vrachtwagen was omgekanteld op enkele honderden meters van een tankstation, waar hij vermoedelijk vandaan kwam. De slachtoffers probeerden brandstof over te pompen toen het voertuig ontplofte. Volgens de eerste getuigenissen zou een motorrijder die enkele bidons met benzine had gevuld zijn voertuig hebben proberen starten, waardoor een vonk ontstond die uiteindelijk leidde tot de ontploffing. 

De ontplofte tankwagen in Niger.
AFP De ontplofte tankwagen in Niger.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.