Nigel Farage voorspelt meer brexituitstel: “We zullen niet vertrekken op 31 oktober”

Nigel Farage, leider van de Brexit Party.
Photo News Nigel Farage, leider van de Brexit Party.
De Britse aartsbrexiteer Nigel Farage verwacht dat de brexit weer zal worden uitgesteld. De leider van de Brexit Party voorspelt dat het parlement dwarsligt als premier Boris Johnson op het laatste moment probeert een nieuwe deal met de EU te sluiten.

De 55-jarige Farage sprak in een interview de verwachting uit dat op een EU-top op 17 en 18 oktober concessies worden gedaan door de andere EU-lidstaten. Hij denkt alleen niet dat het Britse parlement daar genoegen mee zal nemen. Parlementariërs hebben al drie keer de brexitdeal van de vorige premier weggestemd.

“En dus zullen we niet vertrekken op 31 oktober en dan bevinden we ons echt in onbekende wateren”, concludeerde Farage, een van de bekendste voorstanders van het Britse vertrek uit de EU. Hij stelde “geen idee” te hebben of het parlement dan zal aansturen op een tweede referendum of landelijke verkiezingen.

De Britse minister Dominic Raab (Buitenlandse Zaken) beaamde maandag bij de BBC dat een eventuele nieuwe deal gesloten zou moeten worden op de Europese top van midden oktober. Hij stelde dat de “contouren van een deal” zich nu duidelijk aftekenen.

Bekijk ook: “Rellen, chaos en tekorten bij no-dealbrexit”

Bekijk ook: Fake news over brexit jaagt record aan illegalen over Kanaal
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Ze mogen ook in de EU blijven. Op voorwaarde dat ze de euro invoeren, gaan rekenen in het decimaal stelsel, rechts gaan rijden en hun manieren leren houden als ze op bezoek komen naar het vasteland. Zonder die voorwaarden hadden ze er eigenlijk nooit mogen bij komen.

 • Gerry Cle

  Zou Farage nu echt niet begrijpen dat de EU liever een harde brexit heeft dan zijn interne markt open te stellen voor de Britten? Het is niet de EU die geen 'no deal' brexit wil maar de Britse en Europese ondernemers.

 • Dirk De Cock

  Referendum zelf was al niet democratisch want geen verplichte deelname. Dus die 51% pro Brexit was geen 51%. Mensen waren ook niet om de hoogte van mogelijke gevolgen.

 • paola nerozzi

  Dat ze hun plan trekken deal of no-deal ze hebben nooit bij europa gehoord want ze hebben hun pond altijd gehouden dus waar zit het probleem geen ik zou zeggen bai -bai en sop het maar op want zotten hebben jullie daar genoeg

 • John Ulmer

  er komt helemaal geen brexit ! De EU zorgt ervoor dat dit niet gebeurt. Men zal zolang palaveren dat men een nieuw referendum uitschrijft (waarmee men dan "democratie" definitief begraaft). Indien nodig, zal men dat wat "sturen", zodat er geen brexit komt. De EU beseft immers dat het VK het best wel goed zal doen indien het uit de EU zou stappen en dan is de bal aan het rollen natuurlijk...