Nigel Farage stevig in de clinch met BBC-journalist in “belachelijkste interview ooit”

Farage tijdens het interview met BBC-journalist Andrew Marr.
REUTERS Farage tijdens het interview met BBC-journalist Andrew Marr.
‘‘Je bent in ontkenning, de BBC is in ontkenning’’. Een woedende Nigel Farage had het deze ochtend flink aan de stok met BBC-journalist Andrew Marr. Het was voor Farage, de leider van de brexit-partij, zijn eerste interview sinds het referendum over de brexit in 2016.

Marr legde een reeks eerdere verklaringen van Farage aan hem voor, over de invoering van een ziektekostenverzekering bij de NHS (het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk), het feit dat de klimaatsverandering “het domste wat er in de geschiedenis van de mensheid is gebeurd”, het versoepelen van de wetgeving over wapenbezit, dat vreemde talen niet thuishoren op televisie, het tegenhouden van mensen met hiv die het land binnenkomen en de bewondering van Farage voor Vladimir Poetin.

De leider van de brexit-partij diende de journalist hevig van antwoord: “Hier hebben we het over een van de grootste veranderingen die ooit in de politiek heeft plaatsgevonden en je bent niet eens geïnteresseerd. Wat is er mis met de BBC? Ik heb het land rondgereisd en spreek elke avond voor volle zalen en weet je wie er niet is? De BBC. En uit deze ondervraging kan ik afleiden waarom. Je bent gewoon niet geïnteresseerd, of wel? Laten we het hebben over democratie, laten we het hebben over competentie in de Britse politiek. Dit is belachelijk. Dit is absoluut belachelijk. Ik heb nog nooit in mijn leven een belachelijker interview gezien dan dit.’’

“U bent niet bereid om te praten over wat er vandaag de dag in dit land gebeurt, u bent in ontkenning, de BBC is in ontkenning, de Tory en de Labour-partijen zijn in ontkenning. Ik denk dat jullie allemaal voor een grotere verrassing staan dan je je zelfs maar kunt voorstellen”, sneerde Farage de journalist verder toe.

Brexit

Farage liet zich ook uit over het verloop van de brexit en voegde er aan toe dat het land ‘verraden’ is door zowel de politici van Tory als van Labour.

“De enige manier om nu de ‘democratische wil van het volk’ te verwezenlijken is een ‘no deal brexit’.” Farage beweert dat de EU-leiders binnenkort “op onze deur zouden kloppen om een verstandige tariefvrije overeenkomst te sluiten” en hij wees mogelijke economische gevolgen af als ‘kortetermijnverstoring’, vergelijkbaar met een verhuizing.

“Dit is onze kans om ons los te maken van het mislukte politieke project, om ons open te stellen voor de rest van de wereld, om wat zelfvertrouwen terug te krijgen in wie we als land zijn.”

Het ongemakkelijke interview kwam naar aanleiding van de peilingen voor de nakende EU-verkiezingen waarin de Brexitpartij van Nigel Farage groter is dan Conservatieven en Labour samen.
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gil Groenewijn

  Groot bakkes , maar oh zo laf. De mensen eerst smerige leugens verkopen , dan zeggen dat hij zich op een puntje heeft vergist ( dat al dat geld zou terugvloeien naar de sociale zekerheid), het dan afbollen ,genietend van het verzamelde geld van zijn stoel in EU parlement. Nu terugkeren met een Brexitpartij, verkozen worden en terug gaan zetelen en euro's binnen rijven ...En dat sommige mensen dat goed vinden...!

 • Mike Vanderkerken

  De enige die zijn land verraden heeft is Farrage zelf met zijn resem aan leugens in de aanloop naar het referendum. Toen hij onverwacht won, heeft hij zich als een lafaard teruggetrokken en een ander de miserie laten oplossen. Nu er opnieuw verkiezingen zijn staat hij opnieuw luidkeels leugens te verkondigen als waarheden. Die man moest al lang in de gevangenis gezeten hebben.

 • Leopold Vanhoof

  Het is overal hetzelfde, wie het hardste schreeuwt die wordt meest gehoord.

 • guido Bervoets

  Mr. Jan Van Rompaey Alle andere lidstaten hebben dankzij de brexit nu hun lesje wel geleerd en zijn prompt van EU-haters en EU-dwarsliggers bekeerd tot EU-realisten en lopen nu allemaal netjes in de rij. Zelfs extreemrechtse partijen zoals het Front National van Marine Le Pen, het VB e.a. zijn noodgedwongen van koers moeten veranderen omdat ze aan hun achterban niet meer kunnen verkocht krijgen om uit de EU te stappen.

 • KERSTENS Kerstens

  Vreselijk om de werkwijze van een echte ras-populist live te aanschouwen. Zoveel mensen die in zijn praat tuimelen. Bye-bye westerse democratiën als we geen antwoord hebben op dit soort verdraaingen van de waarheden.