Nigel Farage richt nieuwe brexitpartij op

Nigel Farage, de voormalige leider van de Britse partij UKIP.
AP Nigel Farage, de voormalige leider van de Britse partij UKIP.
De voormalige leider van de Britse partij UKIP, Nigel Farage, begint een nieuwe partij onder de naam Brexit Partij. Die zal volgens hem een vergelijkbaar programma hebben als de UKIP, maar de kandidaten voor de Europese verkiezingen zijn volgens hem vooral zakenmensen en “mensen die veel hebben bereikt en het vertrouwen in de Britse politiek willen herstellen”.

De UKIP is volgens Farage te ver doorgeschoten naar extreemrechts en is nu “een besmet merk”, citeert de BBC. Het initiatief van Farage, die nu nog voor de UKIP in het Europees parlement zit, volgt op het hernieuwde uitstel van de brexitdeadline. 

Premier Theresa May kwam met de Europese Unie overeen dat de brexit nog tot 31 oktober kan duren. Daardoor is de kans reëel dat de Britten op 23 mei naar de stembus moeten voor de Europese verkiezingen.

Bekijk ook:




7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Eggermont

  Hahahaha... Poen komen scheppen en ambetante uithangen..

 • Thomas Anderson

  Daar is die oude snoeper weer!

 • Jan De Bisschop

  Daar is hij weer. Als ze hem de schade laten betalen die hij heeft aangericht is hij voor eeuwen failliet.

 • Frankie Deygers

  Hij gaat nog eens profiteren van de riante Europese vergoedinge, alhoewel hij tegen alles is wat Europa betreft.

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Farage,Brexit-Partij en zo zakenmensen aantrekken als kandidaten? De laatsten zullen met een schaterlach bedanken, zelfs in het VK.

Video