Nieuwe zware aanslag verijdeld in Bangkok

De politie is alert na de zware aanslag in Bangkok.
EPA De politie is alert na de zware aanslag in Bangkok.
De Thaise politie heeft vandaag opnieuw een granaat gevonden in Bangkok. Het explosief lag in het huis van een bouwvakker en is onschadelijk gemaakt. Hoe de granaat daar terecht is gekomen en waarvoor die gebruikt moest worden, is nog niet duidelijk.

De Thaise hoofdstad werd een week geleden opgeschrikt door de bloedigste bomaanslag in Thailand ooit. Die eiste twintig levens. Sindsdien is de politie met man en macht op zoek naar de daders, maar het onderzoek verloopt volgens de politie stroef.

Een van de redenen is dat niet alle camera's op straat goede beelden hebben opgenomen. Sommige waren zelfs helemaal stuk, wat het onderzoek bemoeilijkt en vertraagt, zegt een politiechef. Het is daardoor bijvoorbeeld nog niet helemaal duidelijk waar de dader naartoe ging na de aanslag.

Er zijn tot nu toe twee verdachten aangehouden, maar die bleken niets met de aanslag te maken te hebben. Als hoofdverdachte geldt een man die waarschijnlijk van buitenlandse komaf is. Hij is op andere beelden te zien, die door een beveiligingscamera zijn opgenomen van het plein waar de eerste aanslag maandag plaatsvond.

Op die beelden droeg de man een geel T-shirt. De politie zegt dat het spoor naar de hoofdverdachte is doodgelopen. Het is niet eens duidelijk of hij nog in het land is, aldus de politiechef. In totaal zouden de autoriteiten zeker tien verdachten op het oog hebben.