Nieuwe virusuitbraak in Italiaans depot van transportbedrijf

De Italiaanse stad Bologna in april, in het midden van de eerste golf besmettingen.
Photo News De Italiaanse stad Bologna in april, in het midden van de eerste golf besmettingen.
Een nieuwe uitbraak van het coronavirus is vastgesteld in een depot van een transport- en leveringsbedrijf in de Italiaanse stad Bologna, zo meldde de lokale pers donderdag.

Bij het personeel van het bedrijf Bartolini (BRT) werden 46 besmettingen vastgesteld, 44 onder hen vertoonden evenwel geen symptomen van het longvirus. Het depot werd meteen gesloten, aldus de krant Resto del Cardino.

Italië werd als eerste land in Europa zwaar getroffen door het coronavirus, maar liet de laatste weken steeds betere cijfers noteren. In totaal werden er al 239.410 besmettingen vastgesteld en vielen er 34.644 doden aan de gevolgen van het virus. 

Met nu nog gemiddeld achttien tot dertig overlijdens per dag lijkt de ziekte er echter onder controle, maar twee weken geleden werden er al twee nieuwe uitbraken van het virus gemeld in de hoofdstad Rome. De Italiaanse autoriteiten roepen dan ook nog steeds op tot voorzichtigheid.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Regina Van Akker

    Waar haalt men dat toch altijd dat het virus 'onder controle' is terwijl er wereldwijd er meer doden vallen dan ooit tevoren? Er is juist niks onder controle;men weet nog altijd veel te weinig over het virus, over de antistoffen, over de immuniteit enz. en toch maar zogenaamde wijsheden de wereld insturen. Maar ja, de economie moet draaien en dat mag wat kosten ...