Nieuwe verdachte sporen in weeshuis in Jersey

UNKNOWN

De politie van Jersey, die de speurtocht in het voormalige weeshuis Haut de la Garenne heeft voortgezet in het onderzoek naar vermoede zedenmisdrijven, heeft nieuwe sporen ontdekt waaronder een badkuip in beton en een bericht aan een muur.

Betonnen badkuip
Nadat een dichtgemetselde muur in het souterrain was afgebroken, troffen de speurders een grote betonnen badkuip aan, waar volgens getuigenissen van slachtoffers kinderen in het koude water werden ondergedompeld vooraleer ze lichamelijk of seksueel werden mishandeld.

Boodschap
De politie verspreidde foto's van deze lage donkere kelder waar, niet ver van de badkuip, op een houten plank een bericht is in gegraveerd 'Ik ben stout sinds jaren en jaren'. "We hebben geen enkel idee wie de schrijver (van het bericht) is en sinds hoeveel tijd het zich er al bevindt", verklaarde politiewoordvoerder Lenny Harper tijdens een persconferentie.

Kelder straftuig
Verscheidene slachtoffers hebben gezegd dat de kelder als "straftuig" diende waar de kinderen werden afgezonderd en werden aangerand, fysiek of seksueel.


Beenderen ontdekt
Een aantal beenderen werd ontdekt in de tuin van het vroegere weeshuis dichtbij de plaats waar de schedel van een kind werd aangetroffen op 23 februari, aldus de woordvoerder. Het merendeel is van dierlijke origine en niets wijst er momenteel op dat ze van mensen afkomstig zijn, zei de woordvoerder.

Cultuur van seksueel misbruik
De speurders menen dat een "soort van cultuur" van lichamelijk en seksueel misbruik zich tijdens bepaalde periodes heeft kunnen ontwikkelen in Haut de la Garenne, het gewezen weeshuis dat een opvangcentrum werd voor kinderen in moeilijkheden tot 1986, verklaarde hij. Het gebouw werd vanaf 2004 omgebouwd tot een jeugdherberg. (belga/vsv)

UNKNOWN