Nieuwe verdachte aanslag Bangkok gezocht

De de vrijgave van de eerste beelden werd een man in een gele T-shirt aangeduid als hoofdverdachte. Vandaag zoekt de politie een tweede dader. Hij was op het ogenblik van de aanslag gehuld in een blauwe T-shirt.
AP De de vrijgave van de eerste beelden werd een man in een gele T-shirt aangeduid als hoofdverdachte. Vandaag zoekt de politie een tweede dader. Hij was op het ogenblik van de aanslag gehuld in een blauwe T-shirt.
De Thaise politie zoekt een nieuwe verdachte die betrokken zou zijn bij de bomaanslagen in Bangkok eerder deze week. Op beelden van een bewakingscamera is een in het blauw geklede verdachte te zien die dinsdag een bom gooit, aldus  politiewoordvoerder Prawut Thavornsiri.

Het explosief miste doel en ontplofte in het water. Forensische onderzoekers stelden gelijkenissen vast tussen dat incident en de bomaanslag waarbij 20 mensen om het leven kwamen en meer dan honderd anderen gewond raakten de dag ervoor.

De politie zoekt ook een vrouw in zwarte kledij, die eveneens door bewakingscamera's is gefilmd.

Twee mannen van wie eerder werd gedacht dat ze de hoofdverdachte hadden geholpen, zijn niet langer verdacht. Een van hen was een gids, de andere een Chinese toerist die het land al had verlaten.

Politiebaas Somyot Poompanmoung zei vrijdag dat de twee incidenten vermoedelijk niet het werk van internationale terreurorganisaties zijn. Speurders hadden eerder overlegd met Interpol en buitenlandse inlichtingendiensten.