Nieuwe spoorbond Metisp-Protect steunt stakingsaanzegging OVS

De nieuwe spoorbond Metisp-Protect heeft gisterenavond de stakingsaanzegging ondersteund van de Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS) voor de periode van 10 juli, 3 uur 's ochtends, tot 12 juli, eveneens 3 uur.
Benoit De Freine De nieuwe spoorbond Metisp-Protect heeft gisterenavond de stakingsaanzegging ondersteund van de Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS) voor de periode van 10 juli, 3 uur 's ochtends, tot 12 juli, eveneens 3 uur.
De nieuwe spoorbond Metisp-Protect heeft gisterenavond de stakingsaanzegging ondersteund van de Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS) voor de periode van 10 juli, 3 uur 's ochtends, tot 12 juli, eveneens 3 uur. Ze roept alle treinbestuurders op solidair te zijn en het werk neer te leggen. Eerder op de dag steunde ook het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) al de actie.

De aanzeggingen zijn "het gevolg van de manier waarop de kwestie van de herwaardering van het beroep van treinbestuurders behandeld wordt", zegt Metisp-Protect. De vakbond, die recent werd opgericht door ex-ACOD-leden, "heeft het steeds onaanvaardbaar gevonden dat een productieverhoging verbonden wordt aan een herwaardering van het beroep van treinbestuurders".

Stakingsaanzegging verworpen

De bond had een stakingsaanzegging ingediend voor 25, 26 en 29 juni, en 2, 4, 6, 9 en 11 juli, wat door HR-Rail werd verworpen, de juridische werkgever van de spoorwegen. Hetzelfde deed HR-Rail gisteren met de aanzegging, op 28 juni, van het ASTB voor de periode van 12 tot 14 juli.

HR-Rail aanvaardde wel die van OVS. ASTB besliste zich daarom aan te sluiten bij de staking, net als Metisp-Protect dus gisterenavond. De NMBS gaf woensdag aan dat er minimale dienstverlening geldt op dinsdag 10 en woensdag 11 juli.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • John De Smedt

    Alsmaar staken, ga allemaal in de privé gaan werken,niets dan voordelen daar ! Zware beroepen bestaan daar bijna niet tegen de ambtenarij waar het allemaal zware beroepen zijn ! Ik zou echt niet wachten en als jullie daar weg zijn kunnen mensen uit de privé jullie job gaan doen en het probleem van de stakingen zijn dan ook opgelost want mensen die gewend zijn van werken die staken niet !!!

  • Marcel Lion

    Begrijpen de vakbonden nog altijd niet dat we het BEU zijn? Zoek andere oplossingen zoals bvb gratis rijden . Neen liever lang week end van vele mensen om zeep helpen. Men zal nooit onze wegen file vrij krijgen als het openbaar vervoer zo slecht blijft en ik spreek niet alleen van de trein, maar ook van de tram en metro.

  • Dirk Vangossum

    een nieuwe "elite"vakbond?