Nieuwe schokkende beelden van politiegeweld in Amerika

De Amerikaanse politie blijft in opspraak komen, deze keer vanwege schokkende beelden uit Knoxville, in de staat Tennessee. Daar loopt een rechtszaak van een man die mishandeld werd door agenten.

Op dashcambeelden die de politie vrijgeeft, is te zien hoe agenten een opgepakte man, Ernesto Delgadilo Rodriguez, tegen een politiewagen drukken en hem gebieden zijn handen achter zijn rug te houden. Een agent geeft de verdachte vervolgens enkele klappen, waarna hij hem ook nog een hard knietje lijkt te geven alvorens ze uit beeld verdwijnen. Intussen blijft het verschrikkelijke gegil van Rodriguez wel duidelijk hoorbaar.

De beelden dateren van 9 juli 2014, toen agent Frederick Kimber werd opgeroepen voor een geval van huiselijk geweld waar Rodriguez bij betrokken was. De beller vertelde de hulpdiensten dat Rodriguez een mes had gegooid en op straat wandelde, zo blijkt uit de gerechtsdocumenten.

Handboeien
Volgens de klacht van Rodriguez volgde hij de bevelen van Kimber op toen die hem arresteerde. De man, die stelt dat hij niet gewapend was, werd achterin de politiewagen gestopt. Volgens gerechtsdocumenten probeerde Kimber de verdachte handboeien om te doen die te klein waren. Rodriguez, die slechts heel beperkt Engels spreekt, beweert dat hij Kimber probeerde te vertellen dat de boeien te strak zaten en dat Kimber hem pijn deed.

Volgens de gerechtsdocumenten bleef Kimber vervolgens proberen te handboeien aan te brengen. Volgens de klacht sloeg agent Thomas Thurman, die een oproep voor assistentie beantwoordde, Rodriguez vervolgens tot het punt dat hij bewusteloos werd. Inmiddels kwam ook agent Travis Steven Baker assistentie verlenen.

Zwaargewond
Rodriguez werd naar het ziekenhuis gebracht met ernstige, levensbedreigende verwondingen. Hij onderging sindsdien verscheidene operaties, en beweert ook dat hij littekens aan zijn polsen heeft van de te strakke handboeien.