Nieuwe quarantaine voor 250.000 inwoners van Manilla na stijgend aantal besmettingen

Het is al de tweede keer dat Navotas, een van de zestien steden die deel uitmaakt van de hoofdstedelijke regio, in lockdown gaat.
EPA Het is al de tweede keer dat Navotas, een van de zestien steden die deel uitmaakt van de hoofdstedelijke regio, in lockdown gaat.
In de Filipijnse metropool Manilla worden ongeveer 250.000 mensen opnieuw in lockdown geplaatst, als gevolg van een toename van het aantal coronabesmettingen. Dat is meegedeeld door de lokale overheid.

De inwoners van Navotas, een van de zestien steden die deel uitmaakt van de hoofdstedelijke regio, mogen gedurende twee weken enkel nog voor essentiële verplaatsingen hun huis verlaten. Naar het werk gaan blijft toegelaten en er zullen ook winkels openblijven. Restaurants zullen enkel meeneemgerechten mogen verkopen. 

Burgemeester Toby Tiangco heeft aan de politie van Manilla om bijstand gevraagd, om ervoor te zorgen dat de maatregelen worden nageleefd. 

Het is al de tweede keer dat Navotas in lockdown gaat. De vorige maatregel werd zes weken geleden beëindigd. De voorbije twee weken is het aantal besmettingen in een van de armste steden van Manilla echter weer toegenomen. Officieel werden er al 931 coronapatiënten en 59 overlijdens gemeld.

Koppig

"We hebben geen andere keuze, omdat de mensen zo koppig zijn", zegt burgemeester Tiangco, die daarmee verwijst naar de maatregelen rond social distancing, die onvoldoende werden nageleefd. De nieuwe lockdown zou vanaf woensdag of donderdag moeten ingaan.

Op de Filipijnen zijn in totaal al meer dan 57.000 besmettingen met het nieuwe coronavirus gemeld. Er zijn 1.599 mensen overleden aan Covid-19. De hoofdstedelijke regio is het zwaarst getroffen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • André Gijbels

    Op de Filipijnen, betekend geen werk,geen geld, geen eten, daar is gene sociale opvang, er sterven zelfs mensen van honger, en niet van de covid-19 virus. Ze gaan de straten op, om voedsel te vinden, en diefstal van voedsel is nu schering en inslag. Dat ze een koppig volkje is, is wel correct, maar moet het wel in de juiste context brengen, het is een manier van overleven. Als men al in Manilla zijt geweest, dan hebt u voldoende gezien, hoe het daar aan toe gaat in de arme buurten,

  • KRIS SWINNEN

    ik heb een filipijnse vriendin , de mensen ginder komen inderdaad op straat omdat ze honger hebben , geen werk geen eten en de regering doet niets

  • Jo Bosman

    De mensen zijn zo koppig , zegt burgemeester Tiangco, maar vergeet de echte reden te melden waarom de mensen de straat opgaan en dat is honger.