Nieuwe ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un zal plaatsvinden in Hanoi

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (links) en de Amerikaanse president Donald Trump (rechts) bij hun ontmoeting in Singapore in juni 2018.
AFP De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (links) en de Amerikaanse president Donald Trump (rechts) bij hun ontmoeting in Singapore in juni 2018.
De tweede ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal plaatsvinden in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Dat heeft Trump vrijdagavond te kennen gegeven via Twitter. Dat de ontmoeting op 27 en 28 februari in Vietnam zou plaatsvinden, was al bekend.

In een tweede tweet stak Trump ook de loftrompet over Kim, die volgens hem erg “bekwaam is” en ervoor zal zorgen dat Noord-Korea een economische grootmacht zal worden. “Noord-Korea zal een andere soort raket worden - een economische”, aldus de Amerikaanse president.

Kim en Trump hadden elkaar in juni vorig jaar al een eerste keer ontmoet tijdens een historische top in Singapore, waar Kim zich engageerde voor een volledige denuclearisatie. Dat er een nieuwe ontmoeting tussen de twee staatshoofden zou komen, was eerder al bekendgemaakt.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Edmond Dantès

    Uiteindelijk gaat Trumpke dan toch naar Vietnam, deze keer hoeft hij zich niet te laten afkeuren.