Nieuwe ngo-schip Ocean Viking heeft al 251 migranten aan boord

Reddingswerkers van de Ocean Viking helpen mensen aan boord.
AP Reddingswerkers van de Ocean Viking helpen mensen aan boord.
Het reddingsschip Ocean Viking van de ngo's SOS Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen heeft in de voorbije drie dagen al 251 migranten gered op de Middellandse Zee. Bij de laatste actie, vandaag, werden 81 mensen, voornamelijk jonge mannen uit Soedan, van de rubberboot gered waarmee ze gisteravond in Libië waren vertrokken.

De Ocean Viking, die onder Noorse vlag vaart en de opvolger is van de Aquarius, is sinds deze week actief op de Middellandse Zee langs een van de dodelijkste migratieroutes ter wereld. De eerste reddingsacties gebeurden vrijdag en zaterdag. Toen hielpen de ngo's al 170 migranten aan boord.

Het is niet duidelijk of het schip nog voor de kust van Libië zal blijven, of dat het naar Europa zal varen. Het is niet geweten welk land de migranten op de Ocean Viking toegang zal verlenen. Italië en Malta verbieden hulporganisaties om nog migranten in hun havens af te zetten.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Van den Bulck

  Nog even, en ze pikken ze op vanaf het strand. Kwestie van geen te zware inspanningen te moeten leveren om op de watertaxis te geraken !

 • Don Tessers

  Heel Europa moet zich bij Italië en Malta aansluiten, alleen zo kan de migrantenstroom gestopt worden. Brussel moet geboycot worden.

 • ANN LIMBOS

  Hebben die staan zwaaien aan de kust zodat ze ze konden oppikken ?

 • leen hanssens

  Gered? Of opgehaald in hun thuisland?

 • Marianne Van den Lemmer

  Ngo's zijn zelf mensensmokkelaars. Schip in beslag nemen, zware boete en kapitein in de gevangenis, zoals Salvini doet. Ze zullen het wel gauw afleren.