Nieuwe migrantenkaravaan richting VS komt in Mexico aan

Archiefbeeld van oktober vorig jaar toen een andere migrantenkaravaan onderweg was naar de VS.
AP Archiefbeeld van oktober vorig jaar toen een andere migrantenkaravaan onderweg was naar de VS.
Een nieuwe migrantenkaravaan die onderweg is naar de Verenigde Staten is in Mexico aangekomen.

Het gaat om zeker 1.100 mensen, vooral uit Honduras afkomstig, die vandaag in Ciudad Hidalgo in het zuiden van Mexico zijn aangekomen. De chef van de Mexicaanse immigratiedienst verwijt de Hondurese regering dat ze niet genoeg heeft ondernomen om de massale emigratie uit dat land tegen te gaan. "De Midden-Amerikaanse regeringen verzaken aan hun rol bij de huidige sociale ontwikkelingen", aldus Tonatiuh Guillén.

Elk jaar ontvluchten honderdduizenden mensen uit Midden-Amerika het geweld en de armoede in hun landen. Ze proberen in de VS te geraken, maar dat land wil ze niet meer zomaar toelaten. President Trump dreigt met de sluiting van de grenzen en het stopzetten van de financiële hulp aan die landen, als ze de migratiestroom niet stilleggen. 

In de maand maart werden aan de zuidgrens van de VS 103.492 mensen opgepakt, het grootste aantal in twaalf jaar tijd. Daarbij waren illegalen, maar ook asielzoekers en migranten die zonder geldig visum het land wilden binnenkomen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul snemmel

  gelukkig hebben ze Trump en de muur , in de EU hebben wij alleen politici die met armen open staan en het daarna afschuiven op de bevolking

 • Jan Janssens

  Hier zie je nogmaals waarom de USA, Trump tot president hebben verkozen !!! Om zich zelf in te dekken tegen de wereld verbeteraars, globalisten (Groen - SP-A ) PVDA - open VLD - CD&V), zie een vorig artikel waar een Chinese groot industrieel het normaal vind van zes op zeven te werken aan 12uur per dag, en daar moeten onze bedrijven tegen concurreren ???

 • Lieven Vermandere

  De VS hebben het volste recht hun grenzen te beschermen......iets dat wij al een tijdje verloren hebben.

 • Lucien Naegels

  Er zijn honderden miljoenen mensen in Afrika die het slechter hebben dan ons en die naar hier willen komen. Als we die allemaal binnen laten zoals de groenen willen dan moeten milieu- en andere taksen exploderen en hebben wij binnen een paar jaar een welvaartsniveau dat te vergelijken is met landen zoals Tunesië. Dan is de welvaart en de rijkdom die al de generaties voor ons hebben opgebouwd met hard werken en sparen, op een paar jaar verkwanseld.

 • Ronny Vansteelandt

  Amerika mag zich gelukkig prijzen met Trump op dat gebied. Hier maken de leden van de EU ruzie over wie ze moet onderhouden en opvangen. De politiek correctsten laten ze massaal binnen ten koste van hun eigen bevolking. De anderen betalen liever een boete aan de EU. Gelijk hebben ze. Goedkoper en veiliger.