Nieuwe herdenkingsmunt voor brexit met juiste datum

Het muntstuk van 50 pence.
HM Treasury Het muntstuk van 50 pence.
De Britse regering heeft nieuwe munten van 50 pence ter herdenking van de brexit besteld, dit keer met de correcte datum. De instantie die de munten slaat in het Verenigd Koninkrijk, moest volgens mediaberichten een miljoen stuks van de munt ter herinnering aan de historische dag laten hersmelten omdat ze de datum van 31 oktober droegen.

Koningin Elizabeth (93) liet officieel aankondigen dat de herdenkingsmunten uit goud, zilver en koper met 31 januari als datum geslagen zullen worden, meldde het persbureau PA vandaag. Ze krijgen ook het opschrift "Peace, prosperity and friendship with all nations" (vrede, voorspoed en vriendschap met alle naties). De vorige stukken van 50 pence konden niet meer gebruikt worden omdat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie niet verliet op 31 oktober. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.