Nieuwe gouverneur New York én vrouw bekennen slippertjes

UNKNOWN

Het seksleven van de kersverse gouverneur van New York, David Paterson, is - net zoals dat van zijn voorganger Eliot Spitzer - ook niet helemaal onbesproken. Paterson én zijn vrouw Michelle bekenden beiden vreemd te zijn gegaan in een moeilijke periode tijdens hun huwelijk enkele jaren geleden.

Huwelijksconsulent
Aan de Daily News vertelde Paterson meerdere affaires te hebben gehad met een andere vrouw tussen 1999 en 2001, en met een staatsambtenaar. Hij en zijn vrouw zochten uiteindelijk professionele hulp bij een huwelijksconsulent en het paar kon zo hun trouwboek redden.

Luxeprostituee
Het nieuwe gouverneurskoppel komt met de huwelijksperikelen naar buiten na aanhoudende geruchten over het woelige privéleven van Paterson. Een en ander heeft uiteraard te maken met heisa rond de vorige gouverneur, Eliot Spitzer. Die moest vorige week ontslag nemen, toen uitkwam dat hij met een peperdure luxeprostituee aan het rollenbollen was gegaan. 'Not done' voor een vader van drie tienerdochters, die zich bovendien opwierp als moraalridder tegen de prostitutie.

Integer
De Patersons hebben een dochter van negentien - uit het vorige huwelijk van echtgenote Michelle - en een zoon van veertien. "Het belangrijkste is je kinderen te tonen dat je je huwelijksproblemen kan overwinnen", zei Paterson, "Bovendien moeten de burgers van New York weten wie hun nieuwe gouverneur is en moeten ze weten dat hij zijn ambt serieus neemt." (jv/dpa/ka)

Het gezin Paterson: Michelle, David, Alex en Ashley.
UNKNOWN Het gezin Paterson: Michelle, David, Alex en Ashley.
David Paterson tijdens zijn inaugurele speech als vijfenvijftigste gouverneur van New York.
UNKNOWN David Paterson tijdens zijn inaugurele speech als vijfenvijftigste gouverneur van New York.