Nieuwe golf van steekpartijen in Londen: zes mensen, onder wie vier tieners, aangevallen in paar uur tijd

Reporters / iimages
De Britse hoofdstad Londen werd gisterenavond opgeschrikt door een nieuwe golf van steekpartijen. In minder dan zes uur tijd werden zes mensen, onder wie twee 17-jarigen en twee 18-jarigen, neergestoken.

Een ooggetuige beschreef hoe twee mannen gewapend met enorme messen in Kidbrooke, in het zuidoosten van Londen, een 18-jarige jongeman aanvielen. “Ik zag een zwarte auto. Het ging echt snel. Twee mannen stapten gewapend met enorme messen uit de auto. Ze waren erg groot en angstaanjagend. Hun messen waren enorm. Ik was doodsbang en belde de politie meteen. Ik was zo bang.” Het slachtoffer, die achtergelaten werd in een plas bloed, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen is zijn toestand verbeterd.

Een uur later werden twee jongemannen van 20 en 26 jaar in Hounslow in West-Londen meerdere keren gestoken. De politie onderzoekt nog of die steekpartijen iets met elkaar te maken hebben. 

Even later werd een 17-jarige jongen in het gezicht gestoken in de wijk Tottenham, op amper een paar meter van het politiekantoor. Diezelfde avond werden nog eens een 17-jarige en een 18-jarige jongeman neergestoken in respectievelijk Barking en Tooting.

29 moorden in 2019

De Britse hoofdstad wordt al sinds vorig jaar geteisterd door mesaanvallen. In totaal werden er vorig jaar 128 mensen vermoord in Londen, 24 daarvan waren tieners. Dit jaar staat de teller op 29 moorden.

Volgens Cressida Dick, hoofd van de Metropolitan Police in Londen, heeft het messengeweld in Londen “het ergste niveau” bereikt dat ze al heeft meegemaakt. Dick sprak ook van een “tragisch en zorgwekkend fenomeen”. Premier Theresa May wil op 1 april een bijeenkomst houden om het messengeweld in de hoofdstad aan te pakken.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucien Naegels

  Maar een politieker die spreekt over moraliteit, zero tolerance, effectieve bestraffing en respect voor eigendom wordt meteen weg gezet als "uiterst rechts"

 • thierry bollaert

  hier zelfde probleem,oppakken en terug vrijlaten.....zo blijft de boel marcheren(gerecht,advocaten,rechters,enz...)als de politiek echt wil dan zijn al die terugkomende problemen direct opgelost,maar ja.......

 • Jonathan Wouters

  Bwa, volgens burgemeester Kahn horen dergelijke dingen bij het dagelijkse leven in een grote stad. Maw, leer ermee leven of verhuis.

 • Steve Van der Vekens

  Enneuh, dit jaar zijn er al 800 mes-moorden gebeurd. Hou de alternatieve media maar in de gaten. Bagatelliseren en liegen, zo kennen we ons establishment.