Nieuwe drugsoorlog eist al 43 doden in Mexico

De agenten werden in een hinderlaag gelokt.
UNKNOWN De agenten werden in een hinderlaag gelokt.
De dodentol van een nieuwe drugsoorlog in Mexico is opgelopen tot minstens 43. Bij de doden zijn er 15 politieagenten die in een hinderlaag terechtkamen. Ook kwamen er 28 gedetineerden om bij een confrontatie in een gevangenis. De twee incidenten vonden plaats in een tijdspanne van minder dan drie uur. Eerder was er sprake van tien gedode politieagenten.

Mexico kende gisteren opnieuw een dag van hevig drugsgeweld, met de dood van 15 politieagenten en enkele gewapende belagers die hen in een hinderlaag hadden gelokt. Daarnaast kwamen 28 gevangenen om bij een confrontatie in een gevangenis, en dat alles in een tijdspanne van minder dan 3 uur.
 
Agenten
De politieagenten kwamen om in Zitacuaro in de westelijke staat Michoacán. Ook enkele van hun belagers konden gedood worden, zegt het ministerie van Openbare Veiligheid, zonder te kunnen zeggen hoeveel. "Hun lichamen werden door hun medeplichtigen weggehaald." De autoriteiten linkten het geweld niet rechtstreeks aan een drugskartel. In Michoacán heerst echter het kartel 'la Familia', dat eerder al verantwoordelijk was voor gelijkaardig geweld tegen de politie.
 
Gevangenis
Het openbaar ministerie van de noordwestelijke staat Sinaloa meldt dan weer de dood van minstens 28 gedetineerden na confrontaties in een gevangenis in Mazatlán, een toeristische stad aan de Stille Oceaan. Volgens het openbare ministerie kwam het tot een confrontatie tussen gedetineerden die lid waren van twee rivaliserende drugsbendes. (afp/belga/ka/sam/vsv)

UNKNOWN