Ga naar de mobiele website
^ Top

Nieuwe documenten linken Russische denktank aan Amerikaanse verkiezingen

Getty Images
Een Russische denktank onder supervisie van president Poetin heeft een plan ontwikkeld om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te doen keren in het voordeel van Donald Trump. Dat vertellen drie huidige en vier gewezen Amerikaanse functionarissen aan persbureau Reuters.

Volgens de ambtenaren gaat het om vertrouwelijke documenten van het Russische Instituut voor Strategische Studies. Die zouden wijzen op een intensieve inspanning van Russische kant om de verkiezingen van 8 november te beïnvloeden. De Amerikaanse inlichtingendiensten kregen de documenten in handen na die bewuste verkiezingen.

Een eerste officiële document stelde een propagandacampagne op sociale media voor die geruggesteund zou worden door Russische staatsmedia. Die campagne had als doel de keuze van de Amerikaanse kiezers in de richting te sturen van een kandidaat die een minder harde beleidslijn tegenover Rusland zou hanteren.

Een ander document waarschuwde volgens de ambtenaren voor mogelijke winst van Democrate Hillary Clinton. Het document raadt daarom aan om de pro-Trump-propaganda te stoppen en berichtgeving rond vermeende verkiezingsfraude op te drijven. Die zou de legitimiteit van het Amerikaanse kiessysteem mogelijk kunnen ondermijnen en de reputatie van Clinton flink schade berokkenen.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Robin De Clerck

    daar zullen ze nu al wel spijt van hebben hahaha

  • K R

    Daar zullen ze ondertussen wel al spijt van hebben

  • Michael Van Acker

    Het superieure Amerika is het dan toch niet! Payback voor de nieuwe wereldorde die Bushalte senior wou. En Europa, wij knikken nog steeds ja

Meld een bug