Nieuwe burgemeester van Venetië wil geen Gay Pride in zijn stad

Archiefbeeld.
AFP Archiefbeeld.
Luigi Brugnaro, de nieuwe centrumrechtse burgemeester van Venetië, wil niet weten van een Gay Pride in de lagunestad tijdens zijn ambtstermijn. "Dat is onzin, het summum van kitsch. Wat mij betreft mogen ze het in Milaan gaan doen", verklaarde Brugnaro, een voormalig ondernemer, vandaag in de krant La Repubblica.

De 53-jarige conservatieve politicus lag onlangs nog in de clinch met de homoseksuele Britse popzanger Elton John. Hij had vlak na zijn aantreden immers bevolen om alle boeken waarin holebiparen worden opgevoerd, terug te trekken uit de schoolbibliotheken. "Een gezin met twee vrouwen en een kind is onnatuurlijk", aldus Brugnaro.

En nu wil hij de Gay Pride in zijn stad dus in de ban slaan. "Venetië is een cosmopolitische stad waar verschillende culturen en religies mekaar ontmoeten. Meneer Brugnaro moet begrijpen dat Venetië niet van hem is", reageert Flavio Romani, de voorzitter van Arcigay, de belangrijkste vereniging in Italië die de rechten van homoseksuelen verdedigt. Brugnaro beweert zelf niet homofoob te zijn en verschillende homoseksuele vrienden te hebben.

Luigi Brugnaro.
AP Luigi Brugnaro.