Nieuwe bosbrand in Californië bedreigt woonwijk: gezinnen geëvacueerd, ook gedetineerden moeten gevangenis verlaten

Photo News
Een nieuwe bosbrand in het noorden van de Amerikaanse staat Californië, op negentig kilometer van San Francisco, bedreigt een woonwijk. Tientallen gezinnen zijn geëvacueerd uit hun woning en ook 45 gedetineerden hebben de nabijgelegen gevangenis moeten verlaten. Hoe de brand begon, is nog onduidelijk.

Bij de bosbranden in Californië zijn al zeker tien mensen omgekomen. Meer dan tienduizend anderen zijn geëvacueerd uit hun woning. Er woeden nog zeventien andere natuurbranden, die in totaal 38.500 hectare beslaan. Grote delen van het populaire natuurpark Yosemite National Park zijn al meer dan twee weken niet meer toegankelijk.

Meer dan 1.400 brandweerlieden bestrijden de verschillende branden in Californië. Volgens een verantwoordelijke van het bosdepartement van de staat, verspreiden de branden zich "extreem snel” en zijn ze “uiterst gevaarlijk".

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ben De Staercke

    Ik woon al jaren in Zuid Californie en zoals elk jaar ben ik er gerust in dat de branden tegen september gedoofd zullen zijn. We hebben het beste brandweerkorps ter wereld. Atleten die in onmenselijke omstandigheden met loodzware uitrusting brandende bergen trotseren om mensen- en dierenlevens te redden. Deze helden worden hier niet voor niets op handen gedragen door de bevolking. En terecht!