Nieuwe aardbevingen in Groningen, meerdere woningen acuut onveilig

Een scheur in een woning in Westerwijtwerd. De aardbeving had een kracht van 3.4 op de schaal van Richter.
ANP Een scheur in een woning in Westerwijtwerd. De aardbeving had een kracht van 3.4 op de schaal van Richter.
Na de aardbeving in Groningen zijn tot dusver tien huurwoningen, een aantal appartementen en een woonhuis in het gebied aangemerkt als “acuut onveilig”. Dat meldt een woordvoerder van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). Er zijn inmiddels tijdelijke veiligheidsmaatregelen genomen. De bewoners hoeven hun huis niet uit.

Van de 912 schademeldingen waren er 40 zo ernstig dat er melding werd gedaan van een zogenoemde acuut onveilige situatie (AOS). Dertien van die meldingen zijn inmiddels geïnspecteerd, waarbij in drie gevallen werd bevestigd dat er inderdaad sprake was van een onveilige situatie, aldus het TCMG.

Bij die drie gevallen ging het om tien huurwoningen in dezelfde straat, een woonhuis, en een aantal woningen in een appartementencomplex. Bij de appartementen zaten geveldelen los, en bij de huurwoningen waren plafonddelen losgekomen.

Twee nieuwe aardbevingen

Afgelopen nacht hebben zich weer twee aardbevingen voorgedaan in Groningen. Deze waren met een kracht van 0,9 en 1,1. wel veel lichter dan de beving van gisteren (3,4). Het epicentrum lag beide keren bij de stad Groningen. De bevingen deden zich voor op een diepte van 3 kilometer. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Emi De graeve

    schandalig winstbejag ten koste van levenskwaliteit.....

  • roger brouwers

    Hun miljard euro overschot zal er rap door zijn als ze die inwoners moeten vergoeden

  • Greta Van den broecke

    Men moet nog wat weer naar gas boren...