Nieuwe aanvallen in Syrië, ondanks VN-resolutie voor staakt-het-vuren

EPA
De aanvallen van het Syrische regime op Oost-Ghouta gaan ook vandaag voort, ondanks de VN-resolutie voor een staakt-het-vuren in Syrië. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

"De raids zijn zondagochtend hernomen, met twee aanvallen in de sector van Chifouniya", aldus de ngo. 

Gisteren keurde de VN-Veiligheidsraad nochtans unaniem een staakt-het-vuren van dertig dagen goed. De aangenomen tekst roept "alle partijen op om de vijandelijkheden onverwijld stop te zetten voor minstens 30 opeenvolgende dagen in Syrië". Het staakt-het-vuren dient om hulpgoederen naar getroffen regio's te brengen en medische evacuaties mogelijk te maken. De resolutie bevat echter geen bindende druk om het staakt-het-vuren onder internationaal recht af te dwingen. 

Macron en Merkel spreken met Poetin over staakt-het-vuren

De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben vandaag een onderhoud met de Russische president Vladimir Poetin over de toepassing van de wapenstilstand.

"De door de VN goedgekeurde resolutie is een noodzakelijke eerste stap", luidt het in de mededeling. Vanaf vandaag zullen Macron, Merkel en Poetin met elkaar spreken over de uitvoering van de resolutie en over de politieke routekaart die noodzakelijk is om duurzame vrede tot stand te brengen in Syrië.

Rebbelenclave Oost-Ghouta, ten oosten van Damascus, wordt al sinds een week gebombardeerd door het Syrische regime. In zeven dagen tijd kwamen al meer dan 500 burgers om het leven door bombardementen op rebellen.
44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Lepoudre

  De Assad's aanvallen op basis van berichtgeving uit Het Vrije Westen is absurd. Onder de leiding van Leading Succces People noemen zij zichzelf "de internationale gemeenschap" of Het Grote Gelijk. Met leugens, hypocresie, huichelarij en veinzen wordt iedereen die niet met hen meegaat gecriminaliseerd en aangevallen.

 • Sobek Wessels

  De Assad's verdedigen is toch absurd hoor ? Vader Assad heeft meer dan 300.000 Syriërs laten vermoorden terwijl er geen oorlog was , ook zijn Zoon heeft velen mensen laten opsluiten en vermoorden voor deze oorlog er was want Zo houden Dictators hun macht instant zie Saddam , Kadhafi ,Al-Sisi ezv .... Chemische wapens gebruiken en je eigen Burgers opzettelijk treffen is even erg als IS .

 • Francois Peters

  Mensen luister naar Israëli news dan weet ge beter wat er daar aan de hand is vanuit gouta werd Damascus al dagenlang gebombardeerd tis maar nadat ze een Russische basis plat gooiden dat ze zelf onder hevig Russisch vuur zijn terecht gekomen maar dat wordt in onze pers natuurlijk niet vermeld

 • luc verriest

  Had ooit iemand verwacht dat Assad zou stoppen met zijn eigen volk uit te moorden?

 • Hedwig Jacobs

  De VN zegde vanop hun groot jaarlijks banket te Zurich dat ze moesten ophouden met vechten of dat anders de rest van het eten en hulpgoederen zou rotten, de VN is zo een beetje als tante Terry, en nu gaan slapen en brave kindjes zijn, de VN is de tegenhanger van de Europese unie, een hele boel kwakzalvers en uitgerangeerde politici die niet kunnen verkroppen dat ze niets meer te zeggen hebben en doen alsof.