Nieuw-Zeelandse politie stopt met zoektocht naar lichamen laatste twee vermisten White Island

Winona Langford (17) en Hayden Marshall-Inman (40) zijn nog steeds vermist.
RV Winona Langford (17) en Hayden Marshall-Inman (40) zijn nog steeds vermist.
De Nieuw-Zeelandse politie stopt met het zoeken naar de lichamen van de twee mensen die nog steeds vermist zijn na de vulkaanuitbarsting op White Island. Bij de eruptie kwamen 19 mensen om het leven, onder wie de twee mensen die nog niet teruggevonden zijn.

De politie gaat er vanuit dat de lichamen van de 17-jarige Australische toeriste Winona Langford en de 40-jarige Nieuw-Zeelandse gids Hayden Marshall-Inman zich niet meer op het eiland bevinden, maar in de zee terecht gekomen zijn.

De afgelopen weken heeft de politie samen met de marine verschillende zoekacties ondernomen om de lichamen terug te vinden. “Ondanks deze zoekacties, hebben we helaas geen significante vondsten gedaan", zegt superintendent Andy McGregor. “De politie blijft beschikbaar om te reageren als er nieuwe informatie aan het licht komt.”

De families van de vermisten zijn geïnformeerd over de beslissing om de zoektocht stop te zetten. Tijdens de vulkaanuitbarsting was het hele gezin Langford uit Sydney op White Island. Zij waren net als vele andere slachtoffers op reis met het cruiseschip Ovation of the Seas. Winona's 19-jarige broer Jesse overleefde als enige gezinslid de vulkaanuitbarsting.

lees verder onder de foto:

De familie Langford. Enkel Winona's broer Jesse overleefde de vulkaanuitbarsting.
rv De familie Langford. Enkel Winona's broer Jesse overleefde de vulkaanuitbarsting.

Meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland

Op het ogenblik van de uitbarsting op 9 december bevonden 47 mensen zich op het eiland. Het ging om toeristen uit Nieuw-Zeeland, Australië, de Verenigde Staten, Duitsland, China, Maleisië en het Verenigd Koninkrijk. 

Het natuurgeweld kostte tot nu toe aan negentien mensen het leven. In Nieuw-Zeeland liggen intussen nog dertien mensen in het ziekenhuis, waarvan negen in kritieke toestand verkeren. Ook in Australië worden dertien gewonden nog steeds in een ziekenhuis verzorgd. 

De Nieuw-Zeelandse autoriteiten zijn nog bezig de omstandigheden rond de ramp te onderzoeken.

Politieduikers tijdens de zoektocht naar de laatste twee vermiste lichamen.
AP Politieduikers tijdens de zoektocht naar de laatste twee vermiste lichamen.
White Island na de vulkaanuitbarsting.
EPA White Island na de vulkaanuitbarsting.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.