Nieuw-Zeeland rouwt om dood 'First Cat'

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern met haar kat Paddles in haar armen.
rv De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern met haar kat Paddles in haar armen.
Inwoners van Nieuw-Zeeland hebben verslagen gereageerd op het overlijden van het beroemdste huisdier van het land, de poes Paddles. Het huisdier van premier Jacinda Ardern en haar partner stierf volgens de krant The New Zealand Herald na een aanrijding met een auto.

Premier Jacinda Ardern reageerde bedroefd op de dood van Paddles. "Iedereen die wel eens een huisdier heeft verloren, weet hoe verdrietig we ons voelen'', schreef ze op Facebook. "Paddles was zeer geliefd, en niet alleen door ons.''

Telefoontje Trump
De partner van de premier herinnerde zich hoe de poes lawaai maakte terwijl de premier op het punt stond de Amerikaanse president Trump aan de lijn te krijgen. Het dier sprong op een stoel naast de premier en maakte haar aanwezigheid luidkeels duidelijk, waarna de man snel probeerde de poes af te voeren.

Twitteraccount

Paddles beschikte over een Twitteraccount met ruim 11.000 volgers. Zij condoleerden de baasjes van de poes en vroegen in een enkel geval of ze een rouwkaart konden sturen. "Tragisch om te zien dat negen levens zo snel voorbij zijn gegaan'', schreef iemand op de site.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

RIP Paddles. #rip #paddles ☹️

Een foto die is geplaatst door Ryan Bridge (@reporter_ryan) op

Even the most hectic days pale in comparison to the cone of shame....

Een foto die is geplaatst door Jacinda Ardern (@jacindaardern) op
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.