Nieuw uitstel voor overname Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia

REUTERS
De Italiaanse regering heeft luchtvaartmaatschappij Alitalia opnieuw een maand uitstel gegeven om een definitief overnamebod te accepteren. Ze moet nu pas op 15 juli definitief de knoop doorhakken.

Het definitieve overnamebod zou er moeten komen van Ferrovie dello Stato (FS), het Italiaanse spoorbedrijf, dat weliswaar slechts bereid is om tot 30 procent van het kapitaal over te nemen. Mogelijk komt er nog een akkoord met het Amerikaanse Delta Airlines, dat een belang van 15 procent zou nemen in Alitalia. Daarnaast zou ook de Italiaanse overheid nog 15 procent overnemen, waardoor er dus nog een overnemer moet worden gevonden voor de resterende 40 procent.

Woensdag berichtten Italiaanse media dat Claudio Lotito, de voorzitter en meerderheidsaandeelhouder van voetbalclub Lazio Roma, een bod heeft gedaan om bij te dragen aan de redding van Alitalia. Details over het bod zijn niet bekend.

Begin mei verschoof de Italiaanse regering al eens de deadline tot 15 juni. Volgens de minister van Economische Ontwikkeling Luigi Di Maio moet het nieuwe uitstel tot 15 juli "de consolidatie toelaten van het consortium van overnemers met de actoren die tot vandaag hun interesse in het dossier hebben bekendgemaakt".

REUTERS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Heffens

    De overheid heeft in Italië al decennia lang miljarden gestopt in hun luchtvaartmaatschappij die met dat geld van de belastingbetaler op grote voet leeft net als Sabena indertijd. Het is dringend nodig dat daar een einde aan komt. De burger moet geen belastingen betalen om een minderheid op grote voet te laten leven.