Nieuw schandaalboek over Donald Trump: “Hij beperkt contact met Melania en spaart zelfs bloedeigen zoon (13) niet”

ap
De controversiële auteur Michael Wolff heeft een nieuw boek uit over de Amerikaanse president Donald Trump. ‘Siege’ (Staat van Beleg) is de opvolger van de bestseller ‘Fire and Fury’ (Vuur en Woede) waarvan in anderhalf jaar tijd meer dan 4 miljoen exemplaren over de toonbank gingen en is minstens even sappig. Volgens Wolff zou Trump zijn vicepresident Mike Pence onder meer een “religieuze gek” genoemd hebben, zou hij het contact met first lady Melania tot een minimum beperken en zelfs zijn eigen zoon Barron (13) niet sparen.

Klopt het wel allemaal? Dat is de vraag die veel critici stellen bij het verschijnen van het nieuwe werk van Wolff, dat vanaf vandaag in de rekken ligt. Net als bij ‘Fire and Fury’ klinkt luidop de bedenking of de voormalige adviseur van Trump wel alle feiten juist heeft. Nu nog meer zelfs, want na zijn eerste boek werd hij uit het Witte Huis verbannen en verdween zijn stem van insider. Voor zijn tweede boek deed hij dan maar een beroep op een hele reeks “anonieme bronnen uit de entourage van de president”. En opnieuw op de intussen in ongenade gevallen topadviseur Steve Bannon.

Zoete broodjes

Feit is wel dat ‘Fire and Fury’ als een gek over de toonbank ging. ‘Siege’ gaat verder op het ingeslagen pad en zou dus ook wel eens kunnen verkopen als zoete broodjes.


Vicepresident Mike Pence, schoonzoon en adviseur Jared Kushner, zelfs zijn eigen zoon: niemand ontsnapt aan de kritiek van Trump als we ‘Siege’ mogen geloven. De vicepresident zou hij “een religieuze gek” genoemd hebben en “de domste man in het Congres”, die plannen had om hem te vervangen. En over Karen Pence zou hij gezegd hebben: “Ik krijg echt koude rillingen van haar.” (lees hieronder verder)

Auteur Michael Wolff.
Getty Images Auteur Michael Wolff.
Vicepresident Mike Pence en zijn vrouw Karen.
Photo News Vicepresident Mike Pence en zijn vrouw Karen.

Ook de intussen overleden senator John McCain – met wie hij een gespannen relatie had – zou over de tong gegaan zijn. Diens hersentumor zou Trump “rechtvaardig” genoemd hebben en hij zou zich geërgerd hebben aan het feit dat de veteraan het “nog 13 maanden trok”.

“Donut”

De dochter van McCain – Meghan, die hij de bijnaam ‘donut’ gaf nadat hij geobsedeerd raakte door haar gewicht – zou ook niet op genade hebben kunnen rekenen toen ze kritiek uitte op de president: “Als ze mijn naam hoort, ziet ze er altijd uit alsof ze elk moment in tranen kan uitbarsten”, klinkt het in het boek. “Net als haar vader. Erg, erg taaie familie. Boehoe.” (lees hieronder verder)

John McCain en zijn dochter tijdens een verkiezingsrally.
AP John McCain en zijn dochter tijdens een verkiezingsrally.
Meghan McCain spreekt tijdens een herdenkingsdienst voor haar vader.
REUTERS Meghan McCain spreekt tijdens een herdenkingsdienst voor haar vader.

En dan is er de kritiek op zijn eigen familie. Naar schoonzoon Jared Kushner zou Trump verwezen hebben als “een meisje” en toen zijn zoon Barron (13) vorig jaar een groeispurt kreeg, bromde hij naar verluidt dat hij “een echte bonenstaak” aan het worden was. Trump zou het niet kunnen verdragen als iemand in de kamer groter is dan hij en zou Barron daarom “vermeden” hebben.

Melania

Toen first lady Melania een jaar geleden plotseling in het ziekenhuis belandde en een operatie moest ondergaan voor een nieraandoening, zou Trump aan toenmalige stafchef van het Witte Huis John Kelly gezegd hebben dat “niemand behalve de media er een moer om gaf”: “Ze is de first lady, niet de president”. Het contact tussen de president en zijn vrouw zou volgens Wolff tot een minimum beperkt zijn en ze zou vooral tijd doorbrengen in het huis van haar ouders in Maryland. Ze zou ook vaak Sloveens spreken tegen Barron, om afstand te creëren tussen de jongen en zijn vader. (lees hieronder verder)

President Donald Trump, first lady Melania en hun zoon Barron.
Photo News President Donald Trump, first lady Melania en hun zoon Barron.

Ook de vermeende seksuele uitspattingen van Trump passeren de revue in ‘Siege’. Zo zou de president volgens Wolff opgeschept hebben over een affaire met de voormalige ambassadeur van de Verenigde Staten bij de Verenigde Naties Nikki Haley en seks met een jonge medewerkster “die wel iets had”. Haley ontkende die aantijgingen eerder al fanatiek. (lees hieronder verder)

Nikki Haley in het Witte Huis nadat ze haar ontslag had ingediend.
REUTERS Nikki Haley in het Witte Huis nadat ze haar ontslag had ingediend.

Een van de opmerkelijkste stellingen van Wolff heeft te maken met het onderzoek van speciale aanklager Bob Mueller. Die zou in maart vorig jaar een aanklacht geformuleerd hebben tegen Trump, maar die kwam er uiteindelijk niet. Een woordvoerder van Mueller ontkende dat al en ook het ministerie van Justitie heeft intussen verklaard dat er nooit zo een document is geweest.

“Onbesproken”

“Ik kan daar alleen op antwoorden dat mijn bron onbesproken is”, reageerde Wolff zelf in een interview met The New York Times. “En ik heb geen enkele twijfel over de authenticiteit en het belang van de documenten.” 




75 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacky Vanderplas

  respectable amerikanen verklaren dat trump zijn woordenschat zoveel kleiner is dan vele andere oud presidenten. Die er lustig sneerde en vloekten .maar in die tijd schreef de media dat niet het presidentieel ambt respecteer je alzo d vlag was onkreukbaar , respect waarvoor zij staat ,.en dat respect kon je proeven en zien tijdens de toespraak op de herdenking D day.waar nog een handvol oud strijders en duizende kruisen geeerd werden, die hun leven hadden ingezet voor onze vrijheid .

 • Diane Bernaerts

  Dat soort beledigende en schofferende uitspraken hebben we hem inmiddels al genoeg zien en horen doen, en hij heeft voor élke "tegenstander" zijn eigen scheld-bijnaam, dus ik wil onmiddellijk geloven dat hij ook zo'n uitspraken heeft gedaan over Pence, Meghan McCain, enz.

 • Roger Boni

  Weer een die probeert geld te verdienen op de rug van president Trump. Het zou mooi zijn als die hun centen zouden doorstorten aan goede doelen.

 • Lisette Theunis

  @Sandra Peeters- je kan moeilijk de helft van het parlement gaan verbannen..

 • Sandra Peeters

  Dat is een narcist. Ben zelf met zo iemand moeten opgroeien. Mensen begrijpen blijkbaar nog steeds niet dat een narcist nooit om iemand anders kan geven dan zichzelf. Is met geen enkele medicatie of therapie op te lossen. Bij een egoïst is dat een bewuste keuze, die kan nog lief en affectueus zijn, bij een narcist zal affectie altijd nep zijn. Enige wat je met een narcist kan doen is deze compleet verbannen als je echt gelukkig wil zijn.