Nieuw probleem bij Boeing 737 MAX

Een aantal Boeing 737 MAX-toestellen staan geparkeerd bij de Boeing-fabriek in Renton, Washington.
REUTERS Een aantal Boeing 737 MAX-toestellen staan geparkeerd bij de Boeing-fabriek in Renton, Washington.
De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw potentieel risico geïdentificeerd dat vliegtuigmaker Boeing moet oplossen voordat de toestellen van het type 737 MAX weer de lucht in mogen. Dat heeft de FAA aan persbureau Reuters laten weten, zonder daarbij het exacte probleem te benoemen.

Het euvel kwam naar verluidt vorige week tijdens een test in een simulator aan het licht, zo meldden bronnen. Als gevolg van de ontdekking zit een snelle certificeringstest van een toestel er op korte termijn niet in. De 737 MAX-toestellen worden om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden.

Boeing liet in een verklaring weten dat het nauw samenwerkt met de FAA om potentiële risico's aan het licht te brengen en op te lossen en dat daar onlangs sprake van was. Ook Boeing liet zich niet uit over details.




5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Zelfs gratis wil ik niet mee met zo'n potentiële doodkist....

 • DIRK RASSCHAERT

  En toch was er niets aan de hand!?

 • Febe Chapin

  Proficiat aan de FAA om dit zelf naar buiten te brengen, als je weet dat meeste mensen die daar werken ook meestal voor Boeing werken of hebben gewerkt. (Enige mensen met genoeg technische kennis over Boeing's..)

 • Geert Vande Walle

  Draait dat op software uit Redmond USA ?

 • wim CLAES

  terug overschakelen op de ng, of de 800/900. degelijke bakken!