Nieuw incident in Salisbury is vals alarm

 (archieffoto)
AFP (archieffoto)
Het incident donderdagavond in de Engelse plaats Salisbury had niets te maken met de eerdere vergiftiging van de vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia. Dat meldt de politie van Salisbury op Twitter.

De politie was  opgeroepen in verband met een incident waarbij een dertiger was betrokken buiten het Zizi-restaurant waar de Skripals eertijds dineerden en nadien ten gevolge van vergiftiging met novitsjok ziek waren geworden.

De lokale politie laat weten dat de veiligheidszone opgeheven is. De man werd in het ziekenhuis gecontroleerd. "We kunnen nu bevestigen dat er geen gevaar is voor zijn veiligheid, noch enig ruimer gevaar voor het publiek", aldus de politie.

"We begrijpen dat onze eerste reactie op het incident alarmerend kon lijken, maar we hopen dat jullie begrijpen dat we dergelijke voorzorgsmaatregelen moesten nemen", klinkt het nog. 

Vorige week bleek ook een Brits koppel uit Wiltshire, twee veertigers, in aanraking te zijn gekomen met hetzelfde zenuwgas. Daarna werden ze onwel en zijn ze naar een ziekenhuis overgebracht. De vrouw overleed acht dagen later, de man ligt nog in het ziekenhuis.

Imogen Barrer on Twitter

Salisbury still on high alert as @wiltshirepolice and paramedics called to an incident involving a man in his 30s at this Tesco in Salisbury, very close to John Baker house, where Dawn Sturgess lived. #Salisbury #Amesbury https://t.co/0RhWxvFbIF

RuthB on Twitter

Here we go again... Novichokgorod #Salisbury Castle St this evening All 3 #bluelight services in attendance...
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerard Braeckmans

  Ik vroeg me al af waarom ze zo vlug wisten dat het dat vermaledijde gif was.

 • Luc De Clip

  Dus als de overheid (politie) zegt dat je je geen zorgen moet maken, pas dan op en ga zeker daar niet naartoe! De engelsen hun eigen fabriek op enkele km kan er natuurlijk ook tussen zitten.

 • Frans Peeters

  Duidelijk bewijs dat Rusland hier niet verantwoordelijk kan zijn

 • Paul Clercq

  Duidelijk bewjs dat het niet de russen zijn

 • Rediger Francois

  Het zullen weer de Russen zijn zeker?