Nieuw geval van ebola vastgesteld in Goma

Een verpleegkundige bij een behandelingscentrum voor ebola (archiefbeeld).
AP Een verpleegkundige bij een behandelingscentrum voor ebola (archiefbeeld).
In Goma, een stad in Congo met een miljoen inwoners, hebben de Congolese gezondheidsautoriteiten een nieuw geval van ebola vastgesteld. Het eerste geval werd er midden juli vastgesteld. 

Goma is de grootste stad die getroffen is sinds het begin van de epidemie op 1 augustus vorig jaar. De stad bevindt zich aan de grens met Rwanda.

Dokter Aruna Abedi, coördinator van de ebolabestrijding in de provincie Noord-Kivu waarvan Goma de hoofdstad is, zei dat het om een man gaat die uit Mongbwalu kwam en al in Bunia (Ituri) gevolgd werd. "Hij ontvluchtte aan onze teams en bevindt zich in Goma", aldus de dokter. Volgens hem zijn alle voorzorgsmaatregelen genomen om besmettingen te voorkomen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) riep de huidige epidemie in het oosten van Congo deze maand nog uit tot een noodsituatie met internationale draagwijdte. In het oosten van Congo zijn al meer dan 2.500 mensen besmet geraakt, 1.600 onder hen zijn sinds augustus vorig jaar overleden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.