Nieuw extravagant project in Dubai: grootste woontoren en langste indoor skipiste ter wereld

Dubai, het Golfemiraat dat om zijn extravagante projecten bekendstaat, zegt dinsdag dat het het grootste overdekte skistation ter wereld zal bouwen. De skipiste zal 1,2 kilometer lang zijn. Daarnaast komt er een "residentiële" toren van 711 meter.

Het nieuwe toeristische en residentiële project, Meydan One, zal ook een dansende fontein bevatten van 420 meter. Verder komt er een groot commercieel centrum, een hotel van 350 kamers en een jachthaven, klinkt het in het persbericht van de autoriteiten. Het hele project wordt geschat op 6,2 miljard euro.

Meydan One strekt zich uit van de hippodroom van Meydan, in de woestijn, tot Burj Khalifa, met 828 meter hoogte de grootste toren ter wereld, zegt de krant al-Bayan uit Dubai. Over het energieverbruik en de effecten voor het milieu is niets bekend.

Dubai heeft met 'Ski Dubai' al een indoorskioord met 22.500 vierkante meter overdekt skigebied. Het opende in 2005 de deuren.
EPA Dubai heeft met 'Ski Dubai' al een indoorskioord met 22.500 vierkante meter overdekt skigebied. Het opende in 2005 de deuren.