Niets aan de hand met schip dat in nood was nabij Korfoe

Met het onder Moldavische vlag varende schip Blue Sky M is niets aan de hand. Dat heeft de kapitein van het schip volgens Griekse media aan de marine laten weten. De Griekse autoriteiten hebben het vrachtschip geïnspecteerd dat voor de kust van Korfoe in nood geweest zou zijn, maar het schip bleek geen enkel probleem te hebben en zet zijn tocht voort, zo heeft ook de havenpolitie gemeld.

Het fregat Navarino nam contact op met het vrachtschip nadat het een noodsignaal had ontvangen. Op de vraag of er problemen waren, antwoordde de kapitein "neen'' en "ik vervolg mijn reis gewoon naar Italië''.

Ook een helikopter van de Griekse zeemacht en twee patrouilleboten van de havenpolitie waren ter plaatse gestuurd om de Blue Sky M te helpen. Er bleek echter "geen enkel probleem en niets verdachts op de boot", liet de persdienst van de havenpolitie weten. De dienst kon na de inspectie niet bevestigen dat er honderden migranten zonder papieren aan boord van het schip waren. De Griekse media hadden gewag gemaakt van ongeveer 400 clandestiene migranten.

Eerder vandaag was er via het Europese noodnummer 112 alarm geslagen over de Blue Sky M voor de kust van het Griekse eiland Korfoe. Het vaartuig zou honderden illegale migranten aan boord hebben en ook bewapende mannen. Rond 17.30 uur verliet het schip de Griekse territoriale wateren en voer het de Italiaanse zone binnen.

Het vrachtschip Blue Sky.
EPA Het vrachtschip Blue Sky.