Niemand zou begrafenis van veteraan bijwonen, tot meer dan duizend mensen opdagen voor eervolle laatste groet

Twitter
De militaire begrafenis van veteraan Joseph Walker in Killeen, Texas, zou een afscheid zonder familie of vrienden worden, zonder ook maar één aanwezige zelfs. Dat vond het veteranenkerkhof zo erg, dat het een oproep op Facebook plaatste. “Alsjeblieft, als je tijd hebt, kom dan langs. We laten veteranen niet zomaar achter.” De post miste zijn effect niet. Meer dan 1.000 mensen brachten de luchtmachtveteraan gisteren een laatste groet.

Central Texas State Veterans Cemetery

We have the distinct honor to provide a full military burial for unaccompanied United States Air Force Veteran Joseph Walker on MONDAY, JANUARY 28, 2019 at 10:00 a.m. at Central Texas State Veterans...

Mensen uit de buurt, mensen van veel verder. Militairen, politieagenten, veteranen, gewone burgers. Honderden motards ook. Allemaal waren ze gisteren op de begrafenis van Joseph Walker. 

Passend

Niet dat iemand iets over de man kon vertellen. Want niemand die hem kende. De aanwezigen wisten enkel dat de ex-soldaat zijn land heeft gediend en dat het kerkhof niemand van de familie of vrienden kon bereiken om zijn uitvaart bij te wonen. En dus vonden deze mensen het belangrijk om wél te komen, om de oorlogsveteraan een passend afscheid te geven.

Joseph Walker, geboren in 1946, diende bij de Amerikaanse luchtmacht tijdens de Vietnamoorlog. Zijn rang is niet bekend, wel is duidelijk dat hij eervol op pensioen ging. Op 19 november 2018 overleed hij, op 72-jarige leeftijd. 

Geen reactie

Uitvaartdienst All Faiths uit Austin zou de wake en begrafenis verzorgen, maar er was bezorgdheid bij de familie dat ze de dienst niet konden betalen. Het lichaam werd tijdelijk opgebaard, maar sindsdien hoorde All Faiths niets meer van de familie. Gisteren werd een mooie militaire begrafenis voor Walker georganiseerd, zonder publiek. 

Tot plots meer dan 1.000 mensen opdaagden.

“Het was de grootste uitvaart die we hier al hebben gehad”, vertelt Douglas Gault van het Central Texas State Veterans Cemetery. “Er waren zoveel mensen aan het aanschuiven om binnen te geraken, het was ongelofelijk.”
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Laura DeBacker

  En daarom hou ik van de VS, mensen houden van hun land en van degenen die hun land dienen!

 • maarten anthonis

  Inderdaad zo moet dat , indien hier ook zo een oproep komt , moeten ex militairen en anderen hier ook gehoor aan geven , knap gedaan.

 • André Gijbels

  respect voor alle veteranen, ongeacht in welke oorlog ze gevochten hebben, die ons een betere wereld willen geven

 • stefan crama

  Hartverwarmend.

 • Peter Vervoort

  Met dank aan de disgrunted Vets, die deze post verspreid hebben