Niemand gelooft dat ze wordt mishandeld door haar vader. Dus installeert moedig meisje (14) camera’s

Het meisje levert het bewijs van de mishandelingen dankzij videobeelden waarna de politie haar vader, Damon Becnel, oppakt.
Wear/ Okaloosa Department of Corrections Het meisje levert het bewijs van de mishandelingen dankzij videobeelden waarna de politie haar vader, Damon Becnel, oppakt.
Jarenlang mishandeld worden door je vader en praktisch niemand die je gelooft. Het overkwam een veertienjarig meisje uit Florida. De moedige tiener bleef niet bij de pakken zitten en installeerde camera’s in de woonkamer om de mishandeling aan te tonen. En met succes. Op 2 januari pakte de politie geweldenaar Damon Becnel (47) op.

Volgens de moeder van het slachtoffer - die geen hoederecht heeft - bezorgde haar dochter twee video’s aan de politie van incidenten die zich voordeden op 24 december. Hun namen werden niet bekendgemaakt om het minderjarige meisje te beschermen. 

In een filmpje dat zes minuten duurt, is te zien hoe Becnel schreeuwt tegen zijn dochter, haar enkele kopstoten verkoopt en het meisje hardhandig tegen een muur duwt. De beelden tonen dat de man niet alleen zijn dochter mishandelt, maar ook de aanwezige huisdieren. Zo roept hij dat hij “de hond gaat doden”. De man geeft de hond enkele rake klappen en zwaait met een mes naar de viervoeter. Zijn dochter smeekt hem om te stoppen.

De video’s spraken voor zich. Na het bekijken van het belastende beeldmateriaal besloot de politie in te grijpen. Op 2 januari werd de lokale zakenman opgepakt, maar hij kwam ondertussen vrij na het betalen van een borgsom. De politie klaagt hem aan wegens mishandeling. Op 4 februari moet Becnel voor de rechter verschijnen.

Het meisje en de twee honden wonen nu tijdelijk in bij de beste vriend van Becnel. De zakenman mocht immers vanuit de cel bepalen wie de voogdij over zijn dochter kreeg. De moeder van het meisje wil daar verandering in brengen en vecht de beslissing aan. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yelene dekann

  zou dat ook moeten doen, heb ook zo'n familielid die dat met zijn eigen moeder doet

 • Wesley De Koninck

  Ze wonen in bij een vriend van de (v/d)ader...? als hij op borg vrij komt kan hij ze daar lekker gaan mishandelen. Erg voor de slachtoffers!

 • Marc Rooms

  Dat dievader dan nog enig zeggenschap krijgt zegt veel over justitie ! moet boeten en de gevangenis in en voor eeuwig en 1 dag zijn ouderlijke rechten kwijt

 • Mendy Kanters

  Dat de man in kwestie uberhaupt nog mag bepalen waar hij zijn dochter onderbrengt is van t zotte. Hoop dat de moeder haar gelijk krijgt en moeder en dochter snel herenigt worden . De man moet al zijn rechten wat betreft voogdij ontnomen worden