Ngo-schip Ocean Viking aangekomen in Malta met 356 migranten

Vannacht is het ngo-schip Ocean Viking aangemeerd in Malta.
REUTERS Vannacht is het ngo-schip Ocean Viking aangemeerd in Malta.
Vannacht is het ngo-schip Ocean Viking aangemeerd in Malta. De 356 migranten die op de Middellandse Zee aan boord gehaald werden, zullen vanuit daaruit naar zes andere EU-lidstaten gebracht worden.

De migranten zijn in de namiddag van het schip overgebracht naar patrouilleboten van de Maltese ordediensten. Gisteren bereikten ze daarmee de kust. Migratie-ambtenaren namen de mannen, vrouwen en kinderen mee voor een screening. 

De migranten zullen in Malta blijven tot ze kunnen verhuizen naar Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Portugal of Roemenië, zoals werd afgesproken in een deal die de Maltese premier Joseph Muscat aankondigde. Geen van de migranten zal in Malta blijven, benadrukte Muscat. 

De migranten zullen in Malta blijven tot ze kunnen verhuizen naar Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Portugal of Roemenië, zoals werd afgesproken in een deal die de Maltese premier Joseph Muscat aankondigde.
AP De migranten zullen in Malta blijven tot ze kunnen verhuizen naar Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Portugal of Roemenië, zoals werd afgesproken in een deal die de Maltese premier Joseph Muscat aankondigde.24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Moehmena Rahous

  Wat heb ik er al immense spijt van gehad, om geld te hebben gegeven vroeger, aan NGO's, zoals oa AZG, Greenpeace, 11.11.11, enz... Dit zijn misdadige organisaties die de wetten naast zich neer leggen en met een interne maffia structuur gebaseerd op macht, sex en corruptie. Deze hedendaagse 'NGO's' wakkeren mensensmokkel en uitbuiting aan door met hun boten te pendelen tussen Libische mensensmokkelaar-havens en de EU.

 • Mieke Vhuyst

  Er zijn beelden, gefilmd door frontex, waarop te zien is hoe de migranten met een gewone boot tot het ophaalpunt worden gebracht, daar stappen ze over in de sloep die achteraan hing. Vervolgens is het even wachten op de NGO ferry van dienst. Af en toe verdrinken er zelfs dan nog een paar omdat ze niet ordentelijk de sloep verlaten en het concept van de sloep in evenwicht houden niet begrijpen.

 • Patrick Verbelen

  Is het nog niet opgevallen sinds die NGO's daar ophaaldienst spelen, er sindsdien geen sprake meer is van boten met vluchtelingen die zinken of water maken. Daar kan maar één verklaring voor zijn. Ik zou graag eens zo'n redding op zee zien, misschien kunnen ze dat volgende week eens filmen, dan hebben ze alweer een nieuwe lading.

 • Danny Holdensrath

  Nooit nog 1€ voor eender welke ngo.

 • Francy Rys

  Die NGO's zijn gewoon het spelletje van de mensensmokkelaars aan het verder zetten. de smokkelaars brengen z halweg de zee want ze weten dat ze verder door de NGO organisaties worden opgepikt die ze aan land brengen. Dat alles met het geld van de belastingbetaler die de NGO 's steunen. Mensen stop met de NGO te steunen.