New Delhi beleeft koudste decemberdag in meer dan een eeuw

AP
In de Indiase hoofdstad New Delhi is het maandag de koudste decemberdag in 199 jaar, terwijl een dikke mistlaag er voor slechte luchtkwaliteit en trein- en vluchtvertragingen zorgt. Een weerstation registreerde een maximumtemperatuur van 9,4 graden Celcius, terwijl die normaal in deze periode rond de 20 graden is.

Door de mist waren op de internationale luchthaven in New Delhi minstens 500 vluchten vertraagd, en werden acht vluchten geannuleerd. Ook op de weg verloopt het verkeer uiterst langzaam, en rijden auto's met hun waarschuwingslichten aan. Minstens 30 treinen van en naar de stad reden met vertraging door de beperkte zichtbaarheid. 

Volgens de weersvoorspellingen zal de mist nog tot dinsdag blijven hangen, gevolgd door regen en hagelstormen. Zondag werd code rood afgekondigd voor New Delhi en de naburige staat Haryana, door het extreme weer. Bewoners en autoriteiten werden gevraagd om het nodige te doen om de daklozen hiertegen te beschermen, zoals het aanbieden van nachtopvang en brandhout. 

Zondagavond kwamen nog zes mensen waaronder twee kinderen om, toen een auto in een kanaal reed in een voorstad van New Delhi. Volgens de politie werd het ongeval veroorzaakt door het slechte zicht door de mist. 

AFP
AFP
AFP
AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • robert dumortier

    Door de opwarming van de aarde!