Netanyahu wil niet reageren op raketaanval in Syrië: “Misschien waren het de Belgen"

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
AFP De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
De Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu weigert vandaag commentaar te geven bij de aan Israël toegeschreven raketaanval die in Syrië aan zeven mensen het leven heeft gekost. "Misschien was het de Belgische luchtmacht", zo probeerde hij bij wijze van grap de vragen over het onderwerp te ontwijken.

Bij een raketaanval nabij de Syrische hoofdstad Damascus zijn donderdagnacht minstens zeven strijders gesneuveld. Er stierven drie soldaten van het regeringsleger en vier leden van de Iraanse Revolutionaire Garde. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR), dat vanuit het Verenigd Koninkrijk de oorlog in Syrië monitort, schrijft de aanval toe aan Israël.

Het Israëlische leger weigert vandaag commentaar te geven en ook eerste minister Benjamin Netanyahu wil niet verder ingaan op het incident. Volgens verschillende Israëlische media maakte hij er zich vanaf met een kwinkslag. "Ik weet niet wat er vannacht gebeurd is. Misschien was het de Belgische luchtmacht", zo wordt hij geciteerd door onder meer The Jerusalem Post en The Times of Israel. 
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Janssens

  Gisteren ging het over Israël op "Interne Keuken", Israël wil zijn land uitbreiden en ook een stuk van Syrië inpalmen.

 • Nadine Abe

  Wat macht en geld met een mens doet , oorlog zal er altijd zijn hier of ergens anders , machthebbers kunnen niet zonder .

 • Jo Van Echelpoel

  Prachtig sarcasme van de man. Allemaal vergeten hoe lang België treuzelde toen het syrische conflict begon. Ondanks de beloofde 4,5 miljard bevrozen tegoeden van khadaffi die ondertussen waar naartoe zijn?

 • Tommaso Pizzico

  De enige democratie in de regio gebruikt het luchtruim van een buurland ( Libanon ) om buurland Libië aan te vallen,dit uit zelfverdediging en iedereen vind dat goed, het kan niet gekker...

 • Jurgen Devries

  Paul Hendriks België maakt geen gevechtsvliegtuigen nog vluigtuograketten dus in antwoord op je vraag:nee België heeft hier geen materiaal voor geleverd.