Netanyahu verkort zijn bezoek aan VS na raketaanval in Tel Aviv

Donald Trump met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, op een archiefbeeld uit 2017.
REUTERS Donald Trump met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, op een archiefbeeld uit 2017.
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft aangekondigd dat hij zijn bezoek aan de Verenigde Staten zal inkorten en meteen terug naar Israël keert na zijn ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Dat doet hij nadat er gewonden zijn gevallen bij een raketaanval op een woning in Tel Aviv.

"Ik heb beslist om mijn bezoek aan de Verenigde Staten in te korten. Binnen enkele uren ontmoet ik president Trump en vlak daarna keer ik terug naar Israël om de operaties van nabij op te volgen", verklaarde Netanyahu in een video. “De Israëlische staat werd aangevallen. Wij zullen een krachtig antwoord geven”, waarschuwde hij nog.

De raket trof een woning in het noorden van de Israëlische stad Kefar Sava. Eerder was er sprake van zes gewonden, maar een woordvoerder van het leger had het later over zeven slachtoffers. Onder hen zijn ook drie kinderen: een baby, een 3-jarig kind en een 12-jarig meisje. Een aantal mensen zou ook in shock zijn. Volgens het Israëlische leger is Hamas verantwoordelijk voor de raketaanval. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.