Netanyahu: “Duitsland gaat overlevenden Holocaust extra betalen”

De Duitse Buitenlandminister Heiko Maas loopt samen met Holocaust-overlever Marian Turski onder de poort van vernietigingskamp Auschwitz door.
REUTERS De Duitse Buitenlandminister Heiko Maas loopt samen met Holocaust-overlever Marian Turski onder de poort van vernietigingskamp Auschwitz door.
Duitsland zal meer betalingen uitvoeren aan de overlevenden van de Holocaust. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu vandaag aangekondigd. Het Duitse ministerie van Financiën bevestigt dat meer dan 5.000 mensen een extra maandelijks bedrag krijgen.

"De Duitse regering heeft ons net meegedeeld dat ze een supplement zullen geven aan duizenden overlevenden van de Holocaust: honderden euro's per maand. Dat is belangrijk. Deze mensen verdienen dat. Ik dank de Duitse regering", verklaarde Netanyahu in een video op Twitter. Het bedrag komt volgens de premier bovenop de steun van de Israëlische regering. 

Volgens het Israëlische ministerie van Financiën wonen zo'n 220.000 overlevers van de Holocaust in Israël, het nationaal bureau voor statistiek schat dat dat er eind 2017 212.300 mensen in het land woonden die de Holocaust hebben overleefd.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Na 75 jaar dient dat eindelijk eens definitief op te houden ! Hoevelen die er toch aan ontsnapt zijn er er toch levend zijn uitgekomen zouden er inmiddels nog stokoud in leven zijn ? Waarom moet de huidige generatie Duitsers die na de oorlog geboren zijn daar mee voor opdraaien met hun belastingsgeld ?

 • Jo Bosman

  Israel teert nog altijd op wat er gebeurd is tijdens wereldoorlog 2 terwijl de meeste Israëliërs niet eens de oorlog meegemaakt hebben. De meeste mensen die nu leven hebben niets met wereldoorlog 2 te maken en moeten niet opdraaien voor de fouten die een land toen gemaakt heeft.

 • Mieke Vhuyst

  Ter informatie, holocaust overlevers zijn joden die tijdens het nazi regime (dus ook voor de kampen en oorlog) in een land hebben geleefd dat uiteindelijk onder nazi bewind kwam te staan. Dus bvb een jood die in pakweg 1934 vanuit Frankrijk naar de VS is gegaan is een holocaust overlever.

 • Alexa Grieken

  Je vraagt je af waarom...

 • Ronny Vansteelandt

  Netanyahu kan hier een voorbeeld aan nemen en er mee starten een schadevergoeding te betalen aan de Palestijnen, te beginnen aan hen die zij zelf van hun huizen beroofd en gedeporteerd hebben.