Net voor ze geëlektrocuteerd wordt in bad, stuurt Madison (14) deze foto naar vriendin

Facebook, Twitter
"Het moment dat je een verlengkabel gebruikt zodat je je smartphone kan opladen terwijl je ermee in bad zit." Dat schreef de Amerikaanse Madison Coe (14) uit Lovington bij een foto die ze vorig weekend naar een vriendin stuurde, ogenblikken voor ze geëlektrocuteerd zou worden in bad.

Haar ouders en de politie van Texas hebben het beeld nu vrijgegeven, in een poging om anderen te waarschuwen voor het gevaar van elektrische toestellen in de buurt van water. Madison verbleef in het huis van haar vader toen ze de gerafelde verlengkabel aanraakte, wat haar dood zou worden.

Aanvankelijk werd gedacht dat de tiener haar opladende Samsung Edge Plus in het bad had laten vallen, maar volgens de vaststellingen zou de telefoon nooit in het water beland zijn. Volgens de politie was de tiener zich er niet van bewust dat een groot deel van de verlengkabel beschadigd was.

Brandwonden
"Ze had brandwonden op haar hand", aldus haar oma Donna O'Guinn. "Ze was nochtans zo verstandig en leerde goed op school. Ze hield van het leven. We hopen dat niemand anders nog een dergelijke tragedie moet doorstaan. Gebruik nooit je smartphone in de badkamer als die aan het opladen is. We willen iedereen daar bewust van maken."

Het was haar stiefmoeder die de tiener vond. "Ze lag altijd graag nog even in bad voor ze ging slapen", vertelt Felisha Owens. "Ik ging even kijken om te zeggen dat het tijd was om naar bed te gaan. Toen ik haar naam riep, antwoordde ze niet en daarom ging ik de badkamer binnen. Ik dacht eerst dat ze in slaap was gevallen." Haar vader Logan kwam ook kijken en ontdekte dat ze geen teken van leven meer gaf. "Mijn wereld stortte in", vertelde hij achteraf in enkele interviews.

Reanimeren
De verpleegster en brandweerman begonnen nog met de reanimatie. Tot de hulpdiensten ter plaatse waren, maar die konden niets meer doen.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Cabrioduikboot

  Zo zie je maar dat je nooit op een slimme manier dood blijft. Zelfs diegenen die andere idioten vinden blijven meestal op een lompe manier eraan....

 • KD KD

  Er zijn toch onbeschrijfelijke grote idioten op de wereld

 • Tony Frats

  Verschrikkelijk om zoiets te moeten meemaken. Veel sterkte aan de getroffen familie. Maar, hebben die mensen dan geen zekeringkast? Ik ben geen specialist wat elektriciteit betreft maar zoiets zou in theorie toch niet kunnen gebeuren?

 • Geert De Vijlder

  Dan nog ??? Als je een goede en veilige installatie hebt kan dit NOOIT .... 300 milliampere springt af voor je het voeld ...

 • Luc Deville

  Schadevergoeding eisen van de fabrikant. Het staat niet in de handleiding dat men zijn of haar smartphone in bad (met of zonder verlengsnoer) niet mag opladen. Wel niet vergeten dat 99% van het uitgekeerde bedrag naar de advocaat gaat voor geleverde diensten.