Nepchirurg 'Dr. Bumbum' opgepakt door de politie na overlijden patiënte die clandestiene bilvergroting kreeg

De Braziliaanse dokter Denis Cesar Barros Furtado, beter bekend als 'Dr. Bumbum' spreekt de media toe na zijn arrestatie.
EPA De Braziliaanse dokter Denis Cesar Barros Furtado, beter bekend als 'Dr. Bumbum' spreekt de media toe na zijn arrestatie.
Na vier dagen op de vlucht te zijn geweest heeft de Braziliaanse politie de onechte plastisch chirurg Dr. Bumbum ('Billendokter') gearresteerd. Hij werd gezocht in verband met de dood van één van zijn patiënten die in zijn appartement haar billen had laten vergroten. 

De politie in Rio de Janeiro maakte de arrestatie van Denis Cesar Barros Furtado, die een bekende persoonlijkheid is in Brazilië, op Twitter bekend. Ook de moeder van de arts is gearresteerd. Dat meldt de krant O Globo.

Barros Furtado heeft als 'Dr. Bumbum' honderdduizenden volgelingen op internet. Hij werkt al jaren als plastisch chirurg, maar dat is hij volgens de Vereniging van Plastische Chirurgen niet. Hij was spoorloos sinds hij de de 46-jarige Lilian Calixto zondag naar een ziekenhuis bracht in een welgestelde voorstad van Rio de Janeiro, Barra da Tijuca, waar ze korte tijd later overleed.

Ze was in zijn appartement tijdens de bilvergroting onwel geworden. Na vier hartstilstanden overleed de vrouw. Volgens de chirurgenvereniging kan je dergelijke ingrepen niet bij je thuis in een appartement doen. Zij had een reis van meer dan 2.000 kilometer gemaakt om bij de 45-jarige Dr. Bumbum een korte ingreep te ondergaan om haar billen te vergroten. 'Dr. Bumbum' gebruikte om de billen te laten aanwassen een controversiële techniek: het inspuiten van Ppolymethylmethacrylaat (PMMA).

Dr. Bumbum en zijn moeder Maria de Fatima na hun arrestatie.
EPA Dr. Bumbum en zijn moeder Maria de Fatima na hun arrestatie.

"Ongeluk"

De politie arresteerde de billendokter en zijn moeder gisteren in een advocatenkantoor in de westelijke wijk Barra da Tijuca na een anonieme tip over de telefoon. Zijn moeder is wel een dokter, maar haar licentie om in Rio de Janeiro te werken was ingetrokken. Ook de vriendin van Furtado is aangehouden, die tevens voor hem werkte als receptioniste. Nog een vierde verdachte is voortvluchtig.

Op zijn Instagramaccount liet de Dr. Bumbum weten dat hij onschuldig is en dat er sprake was van een ongeluk. Volgens hem kreeg Calixto een hartaanval in het ziekenhuis. Ook zei hij dat hij oneerlijk wordt behandeld.

De affaire heeft in Brazilië veel weerklank gekregen.

De Braziliaanse dokter Denis Cesar Barros Furtado, beter bekend als 'Dr. Bumbum' spreekt de media toe na zijn arrestatie.
AP De Braziliaanse dokter Denis Cesar Barros Furtado, beter bekend als 'Dr. Bumbum' spreekt de media toe na zijn arrestatie.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anthony van der Borght

    Alles draait om geld gelijk hoe.dat je het leven bekijkt als je geen geld hebt . kun je niks . en dan zeggen ze het geld maakt niet gelukkig.. maar het is het enige wat telt in het leven als je realistische bekijkt

  • rudy mostaert

    Tja , wat een mens allemaal niet doet voor een "bilvergroting" en voor het goedkoop erbij !