Negentien lichtgewonden door explosie Zweden

De georganiseerde misdaad zit hoogstwaarschijnlijk achter de explosie van deze ochtend in de Zweedse stad Linköping. Om iets over negenen was er een zware klap te horen in het centrum van de circa 150.000 inwoners tellende stad. Volgens de autoriteiten raakten negentien mensen lichtgewond. Zeven van hen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Lange tijd was onduidelijk wat de ontploffing precies had veroorzaakt, maar in de loop van de middag maakte de politie duidelijk dat het geen gasexplosie was. “Alles wijst erop dat een persoon het explosief heeft geplaatst”, aldus onderzoeksleider Magnus Skoglund van de politie tijdens een persconferentie. Het is volgens hem aannemelijk dat een criminele bende achter de actie zit. “Toegang tot dergelijke explosieven is niet voor iedereen weggelegd.”

,,We zien geen terreurdreiging’', aldus Skoglund. Hij riep mensen die meer weten op contact te leggen met zijn team. In de stad met ongeveer 150.000 inwoners zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen. Toch hoeft de bevolking niet bang te zijn, mensen kunnen gewoon doorgaan met hun dagelijkse bezigheden, voegde de lokale chef van politie daar aan toe. “Niets wijst erop dat het zich zal herhalen.”

Volgens de lokale krant Borås Tidning onderzoekt de politie specifiek of motorbende Bandidos iets met de ontploffing te maken heeft. Skoglund wilde daar niet verder op ingaan behalve dat het een van de werkhypotheses is.

Op beelden van Zweedse media is een ravage te zien in het complex en het gebouw. Volgens de autoriteiten zijn zeker 109 appartementen zwaar beschadigd. Veel balkons zijn kapot, ruiten zijn naar binnen geblazen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip Francois

    Ontmijningsdienst is ter plekke gestuurd en strafrechtelijk onderzoek is opgestart, lijkt me dus niet om een oventje te gaan die ontploft is! Iets mis gegaan tijdens de preparaties van een... Arm Zweden, zo tolerant, zo vreedzaam, en toen kwam de massa migratie aka de invasie door de religie van vrede