Negen uur file door geknoei van hulpdiensten na ongeval

In Sydney hebben onfortuinlijke automobilisten maandag bijna negen uur in de file gestaan. Dat had echter heel wat minder lang kunnen duren, hadden de hulpdiensten er geen potje van hebben gemaakt, schrijft de Sydney Morning Herald.

Twee vrachtwagens -de ene gevuld met groenten, de andere met benzine- kwamen maandag ten noorden van de Australische stad met elkaar in botsing. De snelweg in noordelijke richting was door het ongeval volledig versperd. Toen er eindelijk een tankwagen ter plaatse was om de benzine over te pompen uit de andere tankwagen, bleek die de verkeerde pomp bij te hebben.

Tot overmaat van ramp werd er pas zes uur na de feiten een rijstrook aan de andere kant beschikbaar gesteld voor het geblokkeerde verkeer. "Een blunder van verkeersdienst RTA", zegt minister van Verkeer van New South Wales David Campbell. Om 18.30 uur, toen de spits al volop bezig was, kon het verkeer aan de overkant van een rijstrook gebruik maken. Het duurde nadien nog drie uur voor de file was verdwenen. (sps)