Negen slachtoffers van drama Winnenden nog in ziekenhuis

Het motief van de schutter is nog altijd niet duidelijk.
UNKNOWN Het motief van de schutter is nog altijd niet duidelijk.

Na het bloedbad van gisteren in Winnenden liggen vandaag nog negen gewonden in het ziekenhuis. Geen van hen verkeert meer in levensgevaar, zegt de politie. Onder de gewonden zijn vijf leerlingen, twee leraren en twee politieagenten.

Computerspellen
De politie zegt 'eerste aanknooppunten voor een motief' van de 17-jarige schutter Tim K. te hebben. Politiechef van Waiblingen Ralf Michelfelder wilde daar vandaag voor de televisie niet verder op ingaan, maar politiewoordvoerder Nikolaus Brenner zei dat in de ouderlijke woning van de schutter verscheidene computers in beslag zijn genomen waar computerspellen op zijn gevonden waarin geschoten werd. Tot nog toe is geen achtergelaten boodschap of afscheidsbrief gevonden. In de kamer van Tim K. zijn verscheidene softair-wapens aangetroffen.

Wapen van vader
Met een pistool van zijn vader doodde de jongen gisteren vijftien mensen. Alleen al in de school in Winnenden loste hij minstens zestig schoten, zei Michelfelder. Op zijn oude school doodde hij acht meisjes, een jongen en drie leraressen. In de school raakten verder negen mensen gewond.

Op zijn vlucht schoot Tim K. een voorbijganger dood. Hij kaapte een auto en na een achtervolging schoot hij bij een autodealer in Wendlingen nog twee mensen dood. In een vuurgevecht met de politie verwondde hij twee agenten, voor hij zelf getroffen werd en volgens het openbaar ministerie de hand aan zichzelf sloeg.

Geen onderwijs
Op de school wordt voorlopig geen onderwijs gegeven. Leerlingen worden in een nabijgelegen sporthal opgevangen door psychologen, voor zover zij naar school komen. Alle scholieren moeten ook nog door de politie worden ondervraagd. (ap/ka)