Negen oppositieleden blijven in cel op Malediven

Politieagenten  houden de wacht nadat president Abdulla Yameen gisteren voor vijftien dagen de noodtoestand afkondigde.
REUTERS Politieagenten houden de wacht nadat president Abdulla Yameen gisteren voor vijftien dagen de noodtoestand afkondigde.
Op de Malediven is het hooggerechtshof vandaag teruggekomen op zijn beslissing om negen politieke tegenstanders vrij te laten. Maandag kondigde de regering van de Malediven nog voor 15 dagen de noodtoestand af op de eilandenstaat in de Indische Oceaan. Diezelfde dag werden ook twee magistraten, onder wie de voorzitter van het hooggerechtshof, opgepakt.

In een nieuwe instructie laten de drie overblijvende rechters weten dat er geen politieke tegenstanders vrijgelaten moeten worden, een bocht van 180 graden ten opzichte van het eerdere standpunt van het hooggerechtshof. 

Een eerder vonnis voorzag namelijk in de vrijlating en rehabilitatie van verschillende leden van de oppositie, onder andere van ex-president Mohamed Nasheed. De regering onder president Abdulla Yameen weigerde tot dusver het vonnis om te zetten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.